Meer eiwitten met de gezonde ei wrap met kip
Hoe makkelijk en lekker is deze ei wrap? Je hebt de ingrediënten vaak al in huis en je kunt hem vullen met wat je zelf lekker vindt! De wrap maak je simpel door je eieren los te kloppen, een beetje melk aan toe te voegen plus een beetje verse kruiden, in de pan en klaar! We gebruiken kip in deze versie vanwege de waardevolle eiwitten, maar je kunt ook alleen groenten gebruiken of combineren met mozzarella of geitenkaas. Deze wrap eet je op elk moment van de dag. Je kunt hem zelfs makkelijk mee nemen naar je werk.
Ei wrap: What do we need? (2 personen)
- 2 tomaten
- 2 bio kipfilets
- 4 bio eieren
- 100 ml (plantaardige en ongezoete) melk
- 100 gram rucola
- Verse bieslook
- Optioneel: fetakaas naar wens
- Kerriepoeder
- Verse groenten naar wens, bijvoorbeeld 1 bosui en 1 paprika
- Peper en zeezout
Make, shake & bake
- Leg alle ingrediënten klaar voor gebruik.
- Klop de eieren los met een beetje melk en de bieslook.
- Breng op smaak met een beetje peper en zeezout en nog wat kerriepoeder.
- Zet een pan op middelhoog vuur en laat de pan op temperatuur komen.
- Daarna zet je de pan weer op laag vuur en giet je het mengsel in de pan.
- Laat hem langzaam garen. Je hoeft hem niet om te draaien.
- Ondertussen snij je de kip in kleine blokjes en ook de groenten.
- Bak als eerste de kip mooi gaar en doe de laatste paar minuten de groenten erbij.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Vul daarna de wrap met de gebakken kip en de groenten.
- Voeg er eventueel nog wat zongedroogde tomaatjes en rucola aan toe.
- Vouw de wrap dicht (eventueel dichthouden met satéprikkers).