Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral niet ingewikkeld en snel klaar zijn. Geen poespas, gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Zin in een cakeje maar niet in het schuldgevoel als je de helft in één keer opeet? Wat dacht je hiervan: gezonde banaan kokos cake! Of het nou tijdens een avondje op de bank met een goede serie is of om voor te schotelen aan je vriendinnen die ’s avonds langskomen: cake is eigenlijk altijd lekker. Ik spreek uit ervaring als ik je vertel dat het best moeilijk kan zijn om die cake niet ‘per ongeluk’ ietsje te dik te snijden (zonde om dan weg te gooien, toch?) of om stiekem nog een plakje extra te pakken. Dat gebeurt bij mij in ieder geval vaak. Iets met
guilty pleasures, enzo.
But no more guilt! Met deze heerlijke cake neem jij zonder schuldgevoel nog een plakje extra, én het is nog verantwoord ook. Hoewel de combinatie van banaan en kokos misschien niet het eerste is waar je aan zou denken is het absoluut het proberen waard. Bakken maar!
What you need
- Amandelmeel – 200 gram
- Geraspte kokos – 60 gram
- Kokosolie of roomboter: 60 gram
- Ongezouten gemengde noten – 100 gram
- Eieren – 3
- Banaan – 4
- Kaneel – 1 theelepel
- Bakpoeder – 1 theelepel
- Zout – snufje
- Roomboter of kokosolie – zoveel als nodig voor het invetten van je bakblik
Make, shake & bake
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Gebruik een grote kom en stop daar de droge ingrediënten in: amandelmeel, geraspte kokos, kaneel, bakpoeder en zout. Meng dit.
- Hak de notenmix in redelijke stukken en meng dit met de rest in de kom.
- Smelt de kokosolie in de magnetron (ongeveer 30 seconden) of in een pannetje.
- Kluts de eieren, samen met de kokosolie, in een aparte schaal tot het een glad mengsel is.
- Giet het mengsel bij de droge mix en meng alles samen.
- Schil de bananen, snijd ze in plakjes en schep ze door de mix heen. Daarna kun je het voorzichtig kneden tot het deeg wordt.
- Gebruik roomboter of kokosolie om een bakblik of cakeblik in te vetten.
- Verdeel het deeg in het blik – deze kan nu 40 tot 50 minuten in de oven.
- Vergeet niet om even een satéprikker in je cake te steken om te controleren of het wel gaar is (niet in de stukken met banaan, die blijven een beetje nat!). Als de prikker er zo goed als droog en schoon uitkomt is hij klaar om veroverd te worden. Eet smakelijk. Enne, wel een foto posten en delen via de hashtag #FGRecept hè? Vinden we leuk!
Esther
op 24 Jan 2017