Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral niet ingewikkeld en snel klaar zijn. Geen poespas gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Deze week maken we een rabarber, aardbeien dessert. Perfect voor de zomer! Wanneer ik aan rabarber denk, herinner ik me de lange zomervakanties als kind. In deze vakanties plukten wij rabarber uit onze tuin, hier gooide mijn moeder een halve pot suiker bij en dan was mijn zomer weer net dat beetje lekkerder. Op Fitgirls.nl gooien we echter nooit zo maar ergens suiker bij. Dat is ook vaak helemaal niet nodig, er zijn genoeg andere manieren om de rabarber een zoete smaak te geven! Voedzaam en Snel bedacht een recept waarin je rabarber kan verwerken zonder suiker te gebruiken. Met aardbeien en Griekse yoghurt is de groente namelijk heerlijk zonder toegevoegde zoetigheid. Ga jij deze mooie potjes namaken? Vergeet ons dan geen fotootje te sturen via de hashtag #FGRecept. Laat die lange, oneindige zomers maar weer komen. Ik ben die snelheid een beetje moe...
- Rabarber - 200 gram
- Water - 50 ml
- Aardbeien - 200 gram
- Griekse yoghurt - +/- 8 eetlepels
- Geraspte kokos - 1 eetlepel
- Snijd de kontjes van de rabarber en was de stelen goed.
- Snijd de stelen in stukken en breng dit in een pan met 50 milliliter water aan de kook, laat het 10 minuten koken.
- Roer regelmatig, de rabarber moet uit elkaar vallen, er ontstaat een moes en het water is volledig opgenomen (gebruik geen deksel op de pan).
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien en was ze.
- Prak 150 gram van de aardbeien fijn met een vork en meng dit met de rabarber.
- Pak 2 leuke potjes of glazen en vul ze om en om met een lepel yoghurt en een lepel rabarbermengsel, totdat het mengsel op is.
- Snijd de overige aardbeien in plakjes en leg dit in de potjes.
- Strooi de geraspte kokos er overheen.
Ineke Venema
op 09 Jun 2018