21 september 2017 
2 min. leestijd

Wil jij je gewoontes veranderen? Deze 7 tips geven je de juiste handvatten

Wil jij je gewoontes veranderen? Deze 7 tips geven je de juiste handvatten
De maanden mei, juni en juli waren wat sporten betreft niet zo productief voor mij. In deze periode sloot ik mijn ene baan af en tegelijkertijd startte ik ook mijn nieuwe baan. Elke dag plofte ik moe op de bank en troostte ik mezelf met lekkernijen. Zo at ik bijna dagelijks een speltmuffin van mijn lievelingsbakker in Amsterdam Oost. Een fluffy muffin met maanzaad en cranberry: niet normaal lekker! Deze gewoonte sloop erbij in en voor ik het wist hoorde het gewoon bij de basis van mijn dagelijks leven. Een gewoonte is een handeling of een manier van doen die je gewend bent om uit te voeren. Je doet iets op de automatische piloot en denkt er niet meer over na. Je hebt gewoontes die je ondersteunen zoals regelmatig sporten, mediteren en gezond eten. Deze gewoontes helpen je vooruit in je leven. Je hebt ook gewoontes die je tegenwerken, zoals doemdenken, niet sporten en ongezond eten. Deze gewoontes belemmeren je op allerlei manieren. Wil je een nieuwe gewoonte aanleren of een slechte gewoonte ombuigen naar een goede gewoonte? Met deze quotes en tips kom je een heel eind!

1. Start small and dream big

Omdat een gewoonte veranderen wel wat tijd kost is het belangrijk om een gewoonte te kiezen waar je mee aan de slag wil gaan. Zo heb je meer kans op succes!

2. Spread the word

Vertel je vrienden, ouders, zusjes, broertjes, collega’s of buren dat je werkt aan jezelf en dat je een bepaalde gewoonte wil leren of veranderen. Zo ben je bewust bezig en begin je al met het proces.

3. Do one thing every day that makes you happy

Om de gewoonte eigen te maken of te veranderen is het belangrijk om hem iedere dag gedurende een maand uit te voeren.

4. A little progress everyday adds up to big results

Als je elke dag, na het eten, een appel eet zal je na ongeveer drie weken automatisch een appel pakken zonder erbij na te denken. Houd zoiets drie weken achtereenvolgend vol en vink het af in je agenda. Probeer geen dag over te slaan!

5. To become stronger, you must first face your weakness

Bedenk wat je zwakke punten zijn in jouw leerproces en zoek er oplossingen voor. Ben je vergeetachtig? Zet dan bijvoorbeeld je wekker op je telefoon zodat je eraan herinnerd wordt.

6. It’s okay to ask for help

Lukt het niet meteen? Vraag gerust om hulp. Wil je vaker vegetarisch eten? De steun van anderen om je heen kunnen je helpen om door te zetten in moeilijke tijden. Zo maakt je vriendin als je bij haar komt eten eerder de vegetarische carpaccio van rode bieten in plaats van een hamburger ;).

7. For every disciplines effort is a multiple reward

#atlastbutnotleast Is het je gelukt om zeker drie weken aan een stuk door je gewoonte aan of af te leren? Beloon jezelf en wees trots op jezelf! Ik kan je vertellen: die speltmuffin, daar denk ik niet eens meer aan, en als ik hem nu haal dan smaakt 'ie nog veel lekkerder! Succes! Liefs, Daphne
Reactie plaatsen