Gevulde paprika's met hazelnoten en cantharellen

Bij dit recept van Voedzaam & Snel krijgen wij direct een herfstgevoel. Deze gevulde paprika’s zijn ideaal om te combineren met aardappels en vlees als bijgerecht. Je kunt er ook een complete maaltijd van maken als je er een paar extra maakt. Het leuke aan dit recept is dat er cantharellen worden gebruikt. Dit zijn eetbare paddenstoelen die gewoon in de Nederlandse bossen te vinden zijn. Echter wordt het afgeraden om ze zelf te zoeken, omdat er varianten zijn die er wel op lijken, maar daarentegen giftig zijn. Weet dus waar je aan begint mocht je de gok willen wagen, maar je kunt beter het zeker voor het onzekere nemen en een doosje uit de supermarkt kopen.

Paprika’s

Paprika’s bevatten veel vezels en voedingsstoffen, en daarentegen maar weinig calorieën. Naast dat je ze rauw kunt eten kun je ze ook prima verwarmen in de oven, wat allebei super lekker is! Mocht je na het maken van dit recept nog een stukje paprika over hebben, dan kun je er altijd nog paprika ringen met ei van maken.

What you need (2 porties)

  • Rode puntpaprika – 4 stuks
  • Witte bonen – 150 gram
  • Cantharellen – 100 gram
  • Geraspte kaas – 100 gram
  • Hazelnoten – 50 gram
  • Room – 50 ml
  • Rozemarijn – 1 takje
  • Kaneel – 1 theelepel
  • Knoflook – 1 teentje
  • Zout - 1/2 theelepel

Make, Shake & Bake

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de paprika’s doormidden (in de lengte) en verwijder de zaadlijsten met pitten.
  3. Hak de hazelnoten, cantharellen, rozemarijn, knoflook en witte bonen fijn en doe ze in een kom.
  4. Voeg hier de kaneel, geraspte kaas, het zout en de room aan toe.
  5. Schep nu alles door elkaar zodat het goed gemengd is, en ja: het blijft een beetje plakkerig.
  6. Vul de halve paprika’s met het mengsel en doe het 30 minuten in de oven.
  7. Genieten maar!