Als je de foto ziet van gevulde paprika's loopt het water je direct in de mond toch? Dat dachten wij dus ook toen we dit recept op Voedzaam & Snel voorbij zagen komen. Deze rode paprika’s zijn naast boekweit ook gevuld met spinazie en kaas. Heerlijk om een keer af te wisselen of om een keer wat nieuws te proberen. Ook geschikt voor vegetarische foodies! Spinazie is supergezond en zorgt in dit gerecht ook zeker voor een kleursensatie. Wat ook erg fijn is dat spinazie helpt tegen een groot aantal ziektes. Het beste kun je spinazie vers eten omdat het dan nog beter tot z’n recht komt. Daarom is er in dit recept ook gekozen om verse spinazie te gebruiken in plaats van uit blik of de diepvries.
Boekweit
Boekweitvruchtjes groeien aan een plant en lijken erg veel op graankorrels. Het zit in verschillende etenswaren zoals brood, pannenkoeken en ontbijtgranen. Daarnaast is het ook nog eens rijk aan koolhydraten, vezels, vitamine B1 en B6 en verschillende mineralen, zoals magnesium!
What you need (2 porties)
- Boekweit - 125 gram
- Verse spinazie - 100 gram
- Geraspte jonge kaas - 75 gram
- Rode paprika - 2 stuks
- peper naar smaak
Make, Shake & Bake
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bereid de boekweit zoals is aangegeven op de verpakking.
- Snijd de paprika’s verticaal door de helft en verwijder de zaadjes.
- Hak de spinazie fijn en schep dit, samen met de kaas, door de boekweit wanneer dit klaar is. Breng op smaak met wat peper.
- Verdeel het mengsel gelijkmatig over de paprika’s en doe dit 15 minuten in de oven.
- Zo heb je binnen driekwartier een heerlijk gerechtje op tafel!
Tip: Als je de boekweit op een donkere, koele en droge plek bewaard blijft het langer goed.