Redactie
10/20/2017
3 min
0

Get out of your comfortzone met paaldansen

10/20/2017
3 min
0
Afgelopen week ben ik totaal uit mijn comfortzone gestapt. Ik ben namelijk gaan paaldansen. Dit was stiekem iets wat ik altijd al een keer had willen doen. Ik heb alleen nooit het lef gehad om naar zo’n les te gaan. Eén van de redenen was omdat er nog steeds een taboe hangt omtrent paaldansen. Het wordt vaak gekoppeld aan strippen. Ik ging uitzoeken of dit klopt, en of paaldansen daar iets mee te maken heeft. Paaldansen is een mix van acrobatiek en dans. Er worden verschillende oefeningen gedaan waarbij je aan een paal hangt. Vroeger werd het voornamelijk gebruikt in stripclubs, maar tegenwoordig wordt het steeds meer gedaan als een workout. Er wordt dan ook veel kracht en lenigheid van je verwacht. Paaldansen kan met verschillende dansstijlen gecombineerd worden, waardoor er eindeloze mogelijkheden zijn.

Swingen in de paal

Ik moet eerlijk zeggen, ik was best zenuwachtig voor deze les. Ik had nog nooit aan paaldansen gedaan en had het ook nog nooit in het echt gezien. Ik wist totaal niet wat ik kon verwachten. Om niet te erg in het diepe te springen, koos ik voor een paaldansles voor beginners. Dit was een hele goed keuze, want het is zwaarder dan je misschien denkt. Ik was de enige in de zaal die het nog nooit gedaan had. Hierdoor voelde ik me wel een beetje ongemakkelijk. Bij de eerste move moest ik al op mijn hoofd gaan staan met mijn lichaam tegen de paal. Bij alleen de gedachte rende ik bijna de zaal uit, maar dit ging boven verwachting goed. De docent legde stapje voor stapje uit hoe het moest en waar je op moet letten. Na deze move had mijn zelfvertrouwen zeker een boost gekregen. We gingen door naar een dance act waarbij je echt aan de paal gaat hangen. Deze dance act was vrouwelijk en toch wel een tikkeltje sexy, wat ik er juist wel leuk aan vond. Voordat ik het wist was de les helaas alweer voorbij. Het had van mij langer mogen duren, omdat je veel tijd kwijt bent aan de warming-up en cooling-down.

Pole Dance Factory

Met het openbaar vervoer was de locatie van Pole Dance Factory goed te bereiken. De paaldansschool is gelegen op een industrieterrein, waardoor ik me niet helemaal op mijn gemak voelde toen ik er heen liep. Op het moment dat ik binnenkwam veranderde die gedachte wel meteen, want Pole Dance Factory is erg sfeervol en elegant ingericht. Het geeft je een vertrouwde sfeer. Er zijn twee zalen, één met de palen en één waar andere lessen in worden gegeven. In de paaldanszaal zijn er genoeg palen, waardoor er veel mensen mee konden doen. De docent was een erg zorgzame vrouw die iedereen hielp. Zelf was zij Engels, samen met nog vier anderen. De les werd dan ook in het Engels gegeven.

Eén blik zegt genoeg

Ik liep met een grote glimlach op mijn gezicht de zaal uit, en dat zegt voor mij al genoeg. Ik vond het geweldig. Er is geen één sport waar ik me zo vrouwelijk heb gevoeld, en waarbij ik tegelijkertijd ook het gevoel heb dat ik een zware workout heb gedaan. Ik zou het zeker vaker willen doen, omdat ik erachter ben gekomen dat ik meer kracht in mij heb dan ik dacht. Ik ben erg nieuwsgierig wat ik nog meer kan op het gebied van paaldansen. Kan het worden gekoppeld aan strippen? Nee, wat mij betreft niet. Paaldansen is van nature een sexy dans, maar dat gaf mij juist een gevoel van zelfvertrouwen. Ik had het idee dat iedereen zichzelf kon zijn in die zaal en dat je jouw eigen input mocht geven aan de dans. Het ligt dan uiteindelijk aan jezelf hoe sexy je de dans maakt. Heb jij het, net als ik, altijd al eens willen doen maar durf je niet? Dan kan ik alleen maar zeggen: ga naar een paaldansles en ervaar het! You're gonna love it! Wij vinden OneFit echt een uitvinding omdat je nergens voor lange tijd aan vast zit, overal kunt sporten en heel veel keus hebt. Wil jij ook sporten met OneFit? Gebruik dan de discount code FITGIRLS en krijg €25,- korting op je inschrijving en een toffe OneFit tas! Emma zit in het laatste jaar van haar opleiding Communicatie. Ze is een sportieve meid die nooit stil kan zitten. Vier jaar geleden vond ze haar passie in fitness, en het heeft haar niet meer losgelaten. Emma heeft een gigantische liefde voor wijn en sushi en dan het liefst met heel veel lieve mensen om haar heen!
Reacties
Categorieën