07 maart 2017 
3 min. leestijd

Get cozy! 8 feel-good movies voor dit weekend

Get cozy! 8 feel-good movies voor dit weekend
Een dagje films kijken in het weekend hoort er eigenlijk gewoon bij. Zeker nu het zo koud is buiten is er niets fijner dan lekker met een dekentje, op de bank of in je bed, een filmmarathon te houden. Alleen of met je vrienden: een flinke bak popcorn erbij en let's chill. Op stap gaan, dansjes doen en wijntjes drinken is voor velen ook een must voor het weekend. Maar soms heb je daar gewoon even geen zin in, feestkleding is om te janken anyway. Er komt best nog wel eens wat bij kijken, bij zo’n filmmarathon. Welke film ga je kijken en wat voor lekkers ga je kopen? Allemaal natuurlijk heel belangrijk om die filmavond te laten slagen. Daarom heb ik om het wat makkelijker te maken mijn favo films even op een rijtje gezet.
  1. Dear John

Natuurlijk op nummer één: Dear John. Deze film heb ik echt al honderd keer gezien. Een meeslepend liefdesverhaal waarin John en Savannah voor elkaar gemaakt lijken te zijn. John moet, na twee weken onafscheidelijk met Savannah geweest te zijn, weer terug naar het leger en Savannah naar school. Hierdoor zullen ze een jaar lang contact moeten houden via brieven. Zal de liefde van John en Savannah sterk genoeg zijn om die tijd te overwinnen?
  1. He’s just not that into you

Dit is echt mijn favoriete film. Daten is voor sommigen pure horror. Waarom bellen ze niet terug? Moet ik terug bellen? Waarom laten ze niks van zich horen? Kunnen mannen niet gewoon duidelijk zijn? Gigi ziet het allemaal niet meer zitten. In deze film draait het om twintigers en dertigers die struggelen met het single leven en relaties. Af en toe wel een beetje cliché, maar ik hou ervan. Dit is echt een typische feel-good movie.
  1. Valentine’s Day

Het is alweer bijna Valentijnsdag en om alvast even in die sfeer te komen staat deze film natuurlijk ook in de lijst! Dit is echt een film om lekker bij weg te zwijmelen. Er lopen een aantal verhaallijnen door elkaar, met typische perfecte scenario's, waar jij alleen maar van kan dromen tijdens Valentijnsdag. Dream on, veel van deze situaties zullen toch nooit gebeuren maar het is wél een hele leuke film.
  1. Safe Haven

In tegenstelling tot de andere films die ik hierboven heb genoemd, is deze film niet echt voorspelbaar. Er zitten zelfs wat schrikmomentjes in wat de film extra spannend maakt. Erin heeft al heel wat meegemaakt in haar leven en daarom verhuist ze naar een veilige plek om opnieuw te beginnen. Hier ontmoet ze Alex, die ook al veel heeft meegemaakt. Wanneer ze elkaar ontmoeten slaat de vonk meteen over. Het verleden lijkt Erin te volgen wat voor de benodigde spanning zal zorgen. Geen zorgen: er zit ook een hoop romantiek in.
  1. Bad Moms

Het leven van een moeder gaat niet over rozen, dat maakt deze film nog maar eens duidelijk. Deze film gaat over drie moeders die er even genoeg van hebben om een perfecte moeder te zijn. Dit is überhaupt onmogelijk, maar dat ze dit nog eens benadrukken maakt deze film juist zo leuk. Drie totaal verschillende moeders die uiteindelijk vriendinnen worden zorgt voor heel wat grappige momentjes. Veel feesten, gigantische katers en mannen die er even alleen voor staan, dat is wat in deze film centraal staat. Als je een film met humor zoekt móét je deze kijken, je zult er echt geen spijt van krijgen.
  1. How To Be Single

Het komt niet vaak voor dat ik bij een film zoveel heb gelachen als bij deze. De film speelt zich af in New York, wat het alleen maar leuker maakt. Alice heeft haar relatie net even op pauze gezet om naar zichzelf op zoek te gaan, Meg is een work-a-holic met een kinderwens, Robin is een fulltime feestbeest én mannenverslinder en Lucy is verblind door het online daten. Iedere vrouw kan zich wel in één van deze personages vinden. Leuke mannen zijn er genoeg in New York, maar als je niet weet wat je zelf wilt heb je daar niet veel aan. Heel wat feestjes, katers, dates en wilde avonturen later komen de vrouwen zichzelf tegen.
  1. The Lucky One

Ik denk dat ik alle films met Zac Efron al heb gezien. Naast dat het geen straf is om 100 minuten naar Zac Efron te kijken, is het ook gewoon een goede film. Hij speelt in deze film ex-militair Logan, een onschuldig personage met een hoog knuffelgehalte. Hij gaat bij een hondenkennel werken waar hij Beth ontmoet. Beth heeft een vervelende ex-man die het op Logan gemunt heeft. Wil je Zac Efron ook zien shinen in The Lucky One? Dan kan deze film niet ontbreken in je filmmarathon.
  1. New Year's Eve

Oké, Oud en Nieuw is nog maar net geweest, maar als we het over echte feel-good movies hebben mag deze écht niet ontbreken. Zelf kijk ik deze film élk jaar de week voor Oud en Nieuw. Gewoon om even in de sfeer te komen en te kwijlen bij situaties die mij toch nooit zullen overkomen. Maar ach, dat maakt de film er niet minder leuk op. Net als 'How To Be Single' speelt deze film zich ook weer in New York af, the city of dreams. Er zijn tal van romantische verhaallijnen, die in het einde van de film allemaal samen lijken te vallen. Have fun!
Reactie plaatsen