25 november 2016 
1 min. leestijd

Geroosterde spruitjes met rozemarijn

Geroosterde spruitjes met rozemarijn

Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral snel klaar zijn en niet te ingewikkeld. Geen poespas, gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Zin om weer spruitjes te eten? Rooster ze dan eens in de oven met dit handige recept!

Voornamelijk kinderen zien ze liever niet op hun bord liggen, maar er zijn ook genoeg volwassenen die een hekel hebben aan de groene bolletjes. Spruitjes zijn een echte Hollandse groente en vooral in de winter zijn ze heel geliefd. Eigenlijk dan ook jammer dat er nog steeds veel mensen zijn die ze niet lekker vinden, want dat beetje extra weerstand kun je in dit seizoen wel gebruiken. Spruitjes zitten namelijk vol met goede en belangrijke voedingsstoffen, waaronder veel vitamine C en K. Hoewel ik er zelf ook geen liefhebber van ben sta ik wel altijd open voor nieuwe variaties. Als je op zoek bent naar andere manier om spruitjes te bereiden dan zit je hier goed. In plaats van ze lang en simpel laten koken in een pan kun je ze ook roosteren in de oven. Ga je dit recept proberen? Vergeet dan zeker niet om het te delen met ons via #FGRecept!

What you need (2 porties)

 • Spruiten - 500 gram
 • Balsamicoazijn - 2 eetlepels
 • Rozemarijn - 2 verse takjes
 • Peper en zout - naar smaak

Make & shake

 1. Verwarm eerst de oven voor op 200 graden.
 2. Was de spruitjes en snijd de kontjes ervan af. Haal de blaadjes eraf die niet mooi zijn of loskomen.
 3. Snijd ze nu door de helft en stop ze in een grote kom.
 4. Verwarm de oven voor op 200 graden
 5. Nu strip je de naaldjes van de rozemarijn. Doe ze daarna in de kom bij de spruitjes.
 6. Doe ze eetlepels balsamicoazijn erbij en kruid het naar smaak met peper en zout.
 7. Mix alles goed door elkaar.
 8. Leg de spruitjes op een bakplaat. Zorg er voor dat ze goed verdeeld zijn en niet tegen elkaar aanliggen. Plaats ze nog even 20 minuten in de oven.
Reactie plaatsen