22 september 2017 
2 min. leestijd

Gemotiveerd blijven? 5 redenen om vandaag nog een gymbuddy te zoeken

Gemotiveerd blijven? 5 redenen om vandaag nog een gymbuddy te zoeken
Raak je jouw motivatie een beetje kwijt of heb je gewoon gezelligheid nodig tijdens het sporten? Er zijn genoeg reden waarom een gymbuddy awesome is. Het is fijn om met iemand samen te sporten die dezelfde doelen heeft als jij, en waar je verhalen mee kunt delen. Leer van elkaar and be freaking girlbosses! Wij hebben voor jou de grootste voordelen van samen sporten met een gym chick onder elkaar gezet.

1. Samen is het leuker

Soms is het heerlijk om alleen te sporten met muziek op, maar hoe gezellig is het om je work-out samen te knallen? In plaats van een knalrood hoofd krijgen kun je samen om alle awkward moments lachen. Voor de rest kun je tussen de workouts door nog een beetje kletsen. Het moet natuurlijk niet zo gezellig worden dat je meer kletst dan sport.😉

2. Altijd motivatie

Dit is misschien wel het allerbeste aan een gymbuddy: de motivatie. Soms is de motivatie bij jezelf ver te zoeken en wil je echt niet sporten. Als je lekker thuis op de bank zit en je moet nog gaan sporten, is de kans groot dat je niet meer van de bank afkomt. Als je vriendin appt dat ze je over een halfuur komt ophalen, trek je toch maar snel je fitnessoutfit aan. Jullie weten het hè, motivation is the key. Eenmaal in de sportschool gekomen, word je gepusht door jouw gymbuddy en ga je langer door dan normaal of pak je misschien wel een paar kilo’s zwaarder. Voordat je het weet voel jij je de sterkste persoon in de sportschool!

3. Probeer samen nieuwe dingen

Zag het bankdrukken er altijd te gevaarlijk of te zwaar uit? Dit is de ultieme oplossing. Samen sta je immers sterker dan alleen. Beetje zoetsappig, maar in veel gevallen is het echt zo. Bij bankdrukken kan degene die de oefeningen niet uitvoert erachter staan om de stang op te vangen mocht het te zwaar worden. Je gaat ook sneller nieuwe dingen proberen als je samen sport dan wanneer je alleen bent, omdat je samen kan uitzoeken hoe het werkt. Lukt het niet? Dan trainen jullie meteen de buikspieren van het lachen.

4. Daag elkaar uit

Jullie hoeven elkaar natuurlijk niet de ring uit te gooien, maar het is goed om elkaar uit te dagen. Laten we eerlijk zijn: een beetje competitie feelings hebben we allemaal. Als jouw vriendin net wat meer kilo’s squat, wil jij dat ook kunnen. Dit heeft alleen maar voordelen, want zo jaag je elkaar op een positieve manier een beetje op. Samen worden jullie dan lekker fanatiek en de resultaten zullen snel komen. Geef elkaar zo af en toe ook een compliment over de progressie die die je ziet. Dit werkt extra motiverend.

5. Time to finish

Ga opzoek naar sportevenementen bij jou in de buurt of een evenement dat je altijd al hebt willen doen. Schrijf je samen in en ga de challenge aan. Je hebt een groot doel voor ogen en samen kunnen jullie er naar toe werken. Doe bijvoorbeeld een triatlon en ga samen fietsen, zwemmen en hardlopen. Je staat er nooit alleen voor en je hebt altijd iemand aan je zij. Waar wacht je nog op? Zoek jouw gymbuddy!
Reactie plaatsen