Redactie
05/27/2016
2 min
0

''Gelukkige mensen hebben ook baaldagen!''

05/27/2016
2 min
0
"Wanneer weet je of je gelukkig bent?" is een vraag die iedereen zich weleens heeft afgevraagd. Gaat het erom hoeveel er elke maand op je bankrekening wordt gestort? Gaat het om de grote van je huis? Betreft het hoeveel blokjes zichtbaar zijn op je buik of gaat het erom dat je elke week een stapel kleding kan kopen? Ik heb vaak gedacht dat ik wist wat echt geluk was. Ik ben erachter gekomen dat geluk tijd nodig heeft om zich te ontwikkelen binnenin jou. Geluk gaat er namelijk om dat je echt blij bent met wie je bent en dat je leven past bij wie je bent. Dat houdt dus niet in dat je een bepaalde lifestyle hebt waarvan jij denkt dat je ouders of vrienden er blij van worden. Het zijn de dingen waar jij gelukkig van wordt en dat zijn vaak de dingen die buiten de norm vallen. Het zijn de dingen die dicht bij jouw belangrijkste normen en waarden liggen. Het draait om je emoties en hoe jij dagelijks omgaat met levenslessen, maar ook om die ene meneer die zo gemeen tegen je deed zonder reden. Gelukkig zijn is lastig vast te leggen op papier, overigens doe ik nu wel een poging. Hoewel geluk iets is dat je voelt vanbinnen, kun je het ook zien aan mensen, ze stralen helemaal. De welbekende sterretjes in de ogen, ze glinsteren je tegemoet.

"Het zijn de dingen waar jij gelukkig van wordt en dat zijn vaak de dingen die buiten de norm vallen."

Gelukkige mensen zijn veelal mensen die doen waar zij zich goed bij voelen. De meningen van anderen nemen ze niet persoonlijk. Ze vinden het prima als jij het totaal niet met hun eens bent. Zij kunnen omgaan met mensen die hun onrecht aandoen, die ander projecteert namelijk alleen maar zijn tekortkoming op hen. Als er iets misgaat, balen ze wel, maar ze kunnen de situatie relativeren en de emoties toelaten. Zij blijven er niet in hun negativiteit hangen, maar gaan weer verder. Gelukkige mensen hebben ook baaldagen, maar dat laten ze dan ook toe. Morgen is er namelijk weer een nieuwe dag en erover heen proberen te banjeren, maakt het alleen maar erger. Iets met weglopen voor je gevoel.

"Gelukkige mensen zijn niet perfect en ze zijn zeker niet hetzelfde."

Gelukkige mensen lopen niet weg voor hun gevoelens, elke dag groeien ze weer. Hebben ze weer een stukje zelfkennis opgedaan. Gelukkige mensen zijn niet perfect en ze zijn zeker niet hetzelfde. Zij hebben ook hun momenten, maar dat realiseren ze zich ook. Als ze dit in eerste instantie niet zien, komt dat later wel weer. Ze zijn de eerste die het toegeven als ze fout zitten. Geluk is iets met persoonlijke groei, liefde voor jezelf, naar je gevoel luisteren en meegaan in momenten. Geluk is iets wat je niet kunt vangen in een doosje. Het heeft te maken met de dagelijkse dingen en hoe zij ermee omgaan. Dit heeft een regelrechte connectie met hun kernnormen en -waarden. hannah Fitgirls

Hannah is een Mental Coach die het leven als een groot avontuur ziet. Goingbanhannahs.com staat voor positief in het leven staan, een gebalanceerde levensstijl en psychologie. Als inspirator laat ze zien dat het anders kan en dat het belangrijk is dat je jezelf echt leert kennen. Jezelf liefhebben en achter jezelf staan zijn ijkpunten. Feel Good, Happy Living.

Reacties
Categorieën