Geluk halen uit je koffiemomentje #enjoymoremoments

Geluk halen uit je koffiemomentje #enjoymoremoments
Als koffie-lover pur sang vind ik het lastig om mijn koffiemomentjes uit te kiezen. Als ik teveel koffie drink, dan zit ik snel op het dak en ervaar een gevoel van nervositeit. Niet chill! Om dan voor decaf te kiezen? Mwah. Liever niet – dacht ik. Ik was sceptisch maar besloot de Nespresso challenge aan te gaan en drie dagen lang een extra decaf koffie toe te voegen aan mijn dag. Is het enkel een vooroordeel dat decaf-koffie niet te drinken is? Volgens Nespresso wel en daarom hebben ze er ook alles aan gedaan om de lekkerste decaf te ontwikkelen. Nespresso fan ben ik sowieso maar de decaf? Don’t know. Laten we het maar proberen. Drie dagen lang plande ik buiten mijn normale koffiemomenten, een extra decaf koffiemomentje in. Nespresso heeft hiervoor drie Decaffeinato Grands Crus: een decaf-koffie met dezelfde kwaliteit en smaak als de gewone koffie. Ik moet wel zeggen dat koffie drinken tot mijn geluksmomentjes behoort. Het zijn juist díe momenten, dat alles op een positieve manier samenkomt. Met mensen, even genieten en tot rust komen. Dus nu wordt het extra koffiemomentje al snel omgetoverd tot een extra geluksmoment en dat is op zich al geen straf. Vooral als het ook nog eens lekker zal gaan smaken. ;) Ik ontving drie verschillende decaf Grands Crus van Nespresso. Deze bevatten allemaal minder cafeïne dan zwarte en groene thee en zelfs minder dan een blokje chocolade. Ik kan mijn rustmomentje tijdens drukke dagen nu dus wél invullen met een lekkere koffie, zonder dat ik te veel cafeïne binnenkrijg. Ben benieuwd of ik daar iets van merk aangezien mijn lichaam snel reageert op teveel cafeïne. DAG 1 Op dag één plande ik ’s ochtends een extra decaf-koffie moment in voor een belangrijke meeting. Normaal doe ik dat nooit, omdat ik de cafeïne rush door mijn lijf dan moeilijk de baas kan worden. Vrij sceptisch nam ik de eerste slok van mijn decaf, ik koos voor de Vivalto Lungo Defaffeinato, maar ik was sowieso al blij dat ik een extra rustmomentje ingepland had, en heel eerlijk de koffie smaakte heerlijk. Nespresso fitgirls DAG 2 Op de tweede dag verving ik mijn gebruikelijke kop thee tussen de middag met een Decaf (smaak Arpeggio Decaffeinato). Ik merkte geen verschil qua smaak met gewone koffie en ben eigenlijk wel zen met mijn extra relax momentje. IMG_5859 DAG 3 Ik maak vaak voor Fitgirls.nl lange dagen op kantoor. ‘s Avonds heb ik dan eigenlijk nog wel zin in een bak koffie. Zeker om mijn hoofd even leeg te maken en gewoon omdat ik er dan zin in heb. Wanneer ik ’s avonds gewone koffie drink, kan ik absoluut niet slapen. Ik ben de hele avond onrustig en lig in bed alleen maar te draaien. Door nu een decaf te drinken, had dit koffiemoment geen enkel effect op mijn nachtrust! IMG_5955klein NESPRESSO, WHAT ELSE? De 3-dagen challenge voelde voor mij helemaal niet als een uitdaging. Ik vond het eigenlijk wel lekker om wat vaker te ontspannen en het was ook echt wel genieten. Ook vind ik het heerlijk dat ik vlak voordat ik naar bed ga, nog kan genieten van de smaak van koffie, zonder dat ik daardoor niet in slaap kan komen. Uiteindelijk geef ik toe en moet ik George Clooney dus toch gelijk geven: “The only Failure is not to try”.

Heb jij de Decaffeinato varianten al uitgeprobeerd? Deel jouw #nespressomoments ook met ons!

Reactie plaatsen