06 januari 2017 
1 min. leestijd

Gegrilde zoete aardappel

Gegrilde zoete aardappel
Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral snel klaar zijn en niet te ingewikkeld. Geen poespas, gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Heb je nog geen idee wat je bij je dinner moet eten vanavond of ben je op zoek naar een bijgerecht? Gril eens een zoete aardappel!
Zoete aardappel heeft langzaamaan zijn intrede gemaakt en geef toe: je zou het eigenlijk niet meer kunnen missen ;). Het bevat allemaal goede voedingsstoffen en vitaminen. Zoete aardappel zit vol met de vitamines A, B3, B5, B6 en C en daarnaast krijg je ook mineralen binnen.
Naast dat het gezond is en het een lichte twist heeft vergeleken met de normale aardappel, kun je er ook nog veel meer mee doen dan simpelweg bakken in de pan. Naast de soep die je er van kunt maken kun je ze namelijk ook prima grillen! Je hebt voor dit gerecht maar heel weinig ingredi├źnten nodig, het bereiden kost niet veel tijd en daarnaast zijn ze ook zo klaar. Ideaal toch? Vergeet natuurlijk niet om je gerecht te delen met ons! Via #FGRecept kijken wij graag met jullie mee.

What you need (2 porties)

  • Zoete aardappel - 650 gram
  • Zout - 1 theelepel
  • Olijfolie - 3 eetlepels

Make & bake

  1. Was de zoete aardappel goed met water.
  2. Snijd de aardappel nu over de lengte in partjes en doe deze in een kom.
  3. Voeg de olijfolie en het zout toe aan de aardappels en hussel dit door elkaar.
  4. Laat de grillpan goed heet worden op het vuur.
  5. Bak de partjes twee minuten per kant.
  6. Eet smakelijk!
Reactie plaatsen