Redactie
09/15/2017
3 min
0

Geesje's Transformatie: Van bankhanger naar Triathlete

09/15/2017
3 min
0
Mijn naam is Geesje, 24 jaar en ik woon in Noordwijkerhout. In het dagelijks leven werk ik als security host en daarnaast ga ik 5 dagen in week naar mijn paarden. Ook train ik sinds 2 jaar voor triathlons. Echter begon mijn transformatie hier niet mee. Die begon namelijk in februari 2013… Onervaren maar gemotiveerd begon ik te werken aan mijn doel. Namelijk om 32.7 kilogram af te vallen. Vroeger at ik veel ongezonde dingen, was ik te zwaar en niet sportief. Eigenlijk wist ik niets van gezonde voeding en was ik een emotie-eter. Voelde ik me rot, dan was er altijd eten als troost. Daar kwam ik dan ook enorm veel van aan. Hoe ik moest beginnen met afvallen wist ik niet, tot ik op de weegschaal stond en 107,8 kilogram woog. Dit kon zo niet langer. Ik besloot om vanaf 18 februari 2013 mijn leven rigoureus om te gooien. Het begon allemaal met een shake dieet. Veel afvallen in korte tijd; mijn doel was om 10 kilo in ongeveer 2 maanden te verliezen. Na die 2 maanden ben ik gestopt omdat mijn lichaam niets meer kon hebben. Wondjes die niet meer heelden, ik was moe en futloos. Dat werkte dus niet, ik moest op zoek naar een andere manier.

Huilend over straat

In augustus 2013 kwam Operatie NL Fit op mijn pad. Ik was in de race om één van de 5 aanvoerders te worden om Nederland fitter te krijgen door middel van een tv-programma. Door dit programma ben ik gaan hardlopen. In het begin ging dit niet zonder problemen. Vaak vond ik het verschrikkelijk omdat ik natuurlijk te zwaar was en geen conditie had. Af en toe ging ik huilend over straat, kon ik niet meer, maar bleef toch doorgaan. Ik moest en zou mijn doel bereiken! Stukje bij beetje ging het steeds beter, ik merkte dat ik het langer kon volhouden. Hierdoor raakte ik gemotiveerder en bleef ik doorgaan. In de tussentijd begon ik meer te leren over (gezonde) voeding. Ik kon betere keuzes maken, gemakkelijker minder eten en begon er een rem op te krijgen. Halverwege 2015 kocht ik mijn eerste racefiets. Ik had namelijk een nieuw doel voor mezelf gesteld. In juli 2016 wilde ik mijn eerste achtste triathlon (500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen) volbrengen. Ik kreeg de smaak te pakken. Het fietsen ging lekker en het hardlopen steeds beter. Alleen het zwemmen wilde nog niet zo. Dit was ik totaal verleerd. Ploeterend ging ik door het water en kon niet eens normaal schoolslag zwemmen. Na een lange tijd doortrainen en mezelf iedere keer weer naar het zwembad te slepen begon ik met borstcrawl zwemmen. In juli 2016 was het eindelijk zo ver: mijn eerste triathlon in Noordwijkerhout. Ik kwam over de finish en wat een kick! Ik had het gedaan, ik had mijn doel bereikt. Dit begon te smaken naar meer. Nu, een jaar verder, heb ik meer achtste triathlons gedaan en heb ik ook mijn eerste kwart triathlon (1 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen) erop zitten. Omdat dit ook goed beviel heb ik alweer een nieuw doel voor mezelf gesteld. Volgend jaar wil ik de halve triathlon van Almere volbrengen (1,9 kilometer zwemmen, 90 kilometer fietsen en 21,1 kilometer lopen).

Doelen stellen

Tijdens mijn transformatie heb ik veel nare en moeilijke momenten gehad waarin ik op wilde geven. Terugval momenten waarop ik dacht: 'Waar ben ik aan begonnen?' Er kwamen periodes waarin ik iedere dag op de weegschaal stond en geobsedeerd was met mijn gewicht. Uiteindelijk werd dit beter en ging het vanzelf. Het werd mijn levensstijl. Door iedere keer een doel te stellen voor mezelf en dit ook daadwerkelijk te willen bereiken, kan ik door blijven gaan. Buiten het feit dat ik veel voor zo’n doel geef geniet ik toch nog. Ik ga graag uiteten of een avond naar de kroeg. Door dit te combineren met het sporten en de voeding houd ik mezelf in evenwicht en op gewicht. Mijn motto is dan ook: never give up. Als iets wilt en voor ogen hebt kun je het. Soms moet je er hard voor strijden, maar je komt er altijd. Verwacht niet van jezelf dat je in een week tijd veranderd bent, dit heeft tijd nodig en boven alles moet je er ook zeker van genieten! Geesje is een spontane, actieve meid die graag anderen motiveert en leert dat niets onmogelijk is. Ze houd van een actief leven met haar vrienden en dieren om zich heen. Ook geniet ze van goed eten en veel sporten om zo haar doelen te bereiken.
Reacties
Categorieën