13 april 2018 
2 min. leestijd

Gebrek aan motivatie? Deze 6 tips helpen jou om af te vallen

Gebrek aan motivatie? Deze 6 tips helpen jou om af te vallen
De juiste doelstelling voor jezelf bepalen is een stuk lastiger dan je had gedacht, of niet? De eerste mailtjes met ‘HELP’ heb ik al ontvangen. Ik ontvang ze van mensen die het toch vrij lastig vinden om de juiste doelstelling op te stellen, laat staan aan om hem te behalen. Jouw doelstelling moet realistisch zijn, zodat je gemotiveerd blijft. Motivatie is het sleutelwoord! Ik geef jouw tips hoe je dit vast houd.

Heb jij ook gebrek aan motivatie?

Motivatie is iets wat we allemaal nodig hebben. Motivatie om je studie te behalen, om toch de fiets te pakken i.p.v. de auto of om niet met je hand de chipsschaal in te duiken. Je dag bestaat uit een heleboel keuzes. Maak jij vaak de juiste keuze? Heb jij de motivatie om keuzes te maken die je dichter bij je doel brengen? En wat zorgt er eigenlijk voor dat je gemotiveerd bent?

Meest gehoorde doelstelling: afvallen

Even de terugkoppeling makend naar gezondheid en het meest besproken onderwerp: afvallen. Heb jij al enig idee hoe jij je doelen gaat behalen? Heb jij elke dag genoeg motivatie om een stap dichter bij je doel te komen? (LET OP: het gaat in kleine stapjes. Doe geen gekke dingen om heel snel bij je doel te komen. Je gezondheid is je grootste goed!)

Motivatie zoeken en behouden

Voor iedereen werkt het anders, maar motivatie hebben we allemaal nodig. De een om zijn hardloopschoenen aan te trekken en door de regen te gaan rennen. De ander om op haar vrije zondagmiddag het eten voor de komende drukke dagen voor te bereiden. Hieronder staan 6 tips die mij helpen om mijn gezonde body te ontwikkelen:
  1. ‘It is a lifestyle’. Maak er een gewoonte van. Plan je work-outs in. Geloof me, als jij structuur houdt in je trainingsmomenten, wordt het VEEL gemakkelijker.
  2. STOP met smoesjes bedenken. We kunnen het allemaal (ja, ik ook): redenen bedenken waarom het echt niet lukt vandaag. We hebben maar 24 uur op een dag en 200 dingen die we in die 24 uur moeten doen. Gun je lijf en je koppie de ontspanning door wel te bewegen, hoe druk je het ook hebt.
  3. Plan je maaltijden. Ga boodschappen doen met een doordacht lijstje. Denk niet alleen aan vandaag, maar ook aan de komende, waarschijnlijk drukke dagen.
  4. Spendeer één lange avond in de keuken en je hebt er de hele week profijt van. Zorg dat je goede en gezonde maaltijden klaarmaakt voor de dagen waarop je minder tijd hebt om te koken.
  5. Omring jezelf met mensen die dezelfde richting op gaan als jij. Zoek een groep mensen (onze community) die precies snapt waar jij op dit moment staat.
  6. Neem de verleiding weg. Wijn is absoluut mijn grootste zwakte. Als ik wijn in de kast heb staan, dan lijkt het soms net of die fles me roept. Wat ik hier tegen doe? Simpel! Ik koop het alleen op momenten dat ik het mag van mezelf (in de weekenden).

Gun jezelf en je lijf de tijd

Als je op een gezonde manier bezig bent met je figuur, is het je vast opgevallen dat het bereiken van je doelen soms verschrikkelijk langzaam gaat. Ik ben nu even heel direct. Als je kampt met twintig kilo overgewicht, verwacht dan niet dat je dit binnen één maand kwijt bent. Die twintig kilo zat er immers ook niet bij in één maand? Je lichaam kan zich vrij snel aanpassen, waardoor je steeds meer moet doen om resultaat te behalen. Helaas pindakaas, maar belangrijk om te weten. Bij mensen die ineens beginnen met fanatiek sporten en gezond eten, vliegen de kilo’s er af. Na een tijdje blijft dit vaak hangen en gaat de gewichtsafname niet meer zo snel. Je kunt niks anders doen dan dit accepteren. Ben jij op zoek naar een betere balans en wil je liever voor jezelf worden? Wij willen je daarmee helpen. Gezonder-Nederland helpt jou graag met het bereiken van je ideale gewicht door middel van op maat gemaakte voedingsschema’s.
Reactie plaatsen