Gebakken ei in een paprika ring
Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral snel klaar zijn en niet te ingewikkeld. Geen poespas, maar gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Inspiratie nodig voor een lekkere lunch? Dit kleurrijke eitje in een paprika ring is heerlijk en ook nog eens super gezond! Ik ben een echte ei liefhebber. Heerlijk tijdens mijn uitgebreide lunch op zondag. Toch wil ik wel een beetje blijven variëren. Je kunt natuurlijk heel veel kanten op met een ei, maar dit recept is mijn favoriet! Met wat bosui, peper en zout geef ik het nog wat extra smaak. Dagelijks hebben wij allemaal 30 tot 40 gram vezels nodig. Meer dan 80% van de Nederlanders komt niet iedere dag aan deze hoeveelheid vezels. Door de paprika toe te voegen aan je eitje krijg je wat meer voedingsvezels binnen. Vergis je niet! Dit is nog steeds een hele lage hoeveelheid, dus met 1 eitje met paprika heb je de algemene dagelijkse behoefte nog niet gehaald. Je kunt natuurlijk zelf kiezen wat voor paprika je het liefst gebruikt voor dit recept. Zelf vind ik de rode paprika het lekkerst dus deze ga ik vandaag gebruiken! What you need (2 porties)
- Ei - 4
- Rode paprika - 1
- Bosui - 2 stengels
- Klontje roomboter/theelepel kokosolie
Make & Shake
- Snijd de paprika eerst in ringen van ongeveer 1 centime.
- Verwarm een klontje roomboter of wat kokosolie in de pan.
- Leg een paprika ring in de pan en giet hier een eitje in.
- Laat het ei rustig bakken op een laag vuurtje totdat het eiwit de juiste kleur heeft. Wil je liever geen zacht eigeel? Dan kun je ook een deksel over het eitje plaatsen.
- Schep het ei in de ring uit de pan en leg het op een bord.
- Snijd de bosuitjes in ringen en verdeel deze over de eitjes. Smullen maar!