18 april 2018 
2 min. leestijd

Gastblog: fuck perfect en omarm je eigen onzekerheden

Gastblog: fuck perfect en omarm je eigen onzekerheden
Niemand wil zich kwetsbaar opstellen of zich blootgeven als het om onzekerheden gaat. Zeker niet in een wereld waar het alleen maar om de mening van de ander lijkt te gaan. Heb jij je ooit wel eens afgevraagd wat jouw eigen mening er toe doet? Nee? Dan wordt het nu tijd! Ik ga mij kwetsbaar opstellen en mijzelf blootgeven als het om onzekerheden gaat. Kwetsbaar opstellen is eng, heel eng. Je wil bijvoorbeeld door de hele wereld aardig gevonden worden. Ik ben nu op een punt in mijn leven dat ik begrijp dat deze vlieger niet opgaat, en ik heb er vrede mee. Ik doe de dingen die ik leuk vind en ik vecht voor wat ik wil. Maar waarom hechten we dan zoveel waarde aan de mening van een ander?

1. Onzekerheid

Ik ben van mening dat onzekerheid een grote rol speelt als het om de mening van anderen gaat. Wanneer je iets post bedenk je je eerst driehonderdrieëndertig keer (bekt lekker) wel posten, niet posten? Het is een stukje onzekerheid. Mogelijk bang voor negatieve reacties en ja, die wil je niet horen. Bang voor die ongezouten mening van de persoon waardoor je aardig door gevonden had willen worden. Ik gooi mijn handen in de lucht als het gaat om die onzekere personen!! That’s me denk ik dan! Maar hey, ik ben vast niet de enige die onzeker is en zich de mening van anderen aantrekt ;)

2. In een hokje geplaatst worden

Niemand wil toch in een hokje geplaatst worden? Het hokje onzekerheid is goed gevuld denk ik. We doen ons uiterste best om onszelf buiten dit hokje te plaatsen, maar ondertussen.. We maken onze foto’s net even iets lichter zodat onze ogen meer uitkomen, we filteren een klein beetje meer Booty en we doen alsof we áltijd blij zijn. Ik denk dat dit hokje de naam “zij is nep” mag dragen als je de mening van een ander vraagt. En tadaa, daar is hij weer! De mening van een ander.. Nee, het is niet de naam “zij is nep” die hier bij past, dit hokje hoort de naam: “Imperfect” te dragen! En juist deze titel mag in gouden letters geschreven worden. Laten we gewoon het hokje en de filter verwijderen. Imperfect is de vrouw van nu, geniet ervan!

3. Hoe kom je van jou onzekerheid af?

Denk eens na hoe jij over jezelf denkt. Je gedachten en je zelfbeeld zeggen veel over wat jij uitstraalt en uit wil stralen. Maak voor jezelf eens een lijstje, ik ben bijvoorbeeld gek op lijstjes! Schrijf op dit lijstje waar jij dankbaar voor bent in het leven. Het gevoel van dankbaarheid en tevreden zijn is een manier om je zelfvertrouwen te vergroten. Hou je leven schoon, opgeruimd en geordend. Wanneer je opgeruimd bent in je hoofd heb je tijd om aan jezelf te werken. Krijg je een complimentje? ACCEPTEER deze en geniet hiervan. Je zal zien dat als jij jezelf voedt met complimenten van een ander of door jezelf je dit ook zal uitstralen. Kom maar op met die complimenten!

Over de gastblogger:

Haar naam is Ysabel Apperloo en zij is 28 jaar oud. Ysabel is een vrolijke, spontane en sportieve vrouw die houdt van het leven. Zij gaat geen gezelligheid uit de weg en helpt graag anderen. Ysabel is werkzaam als politieagente en zij woont in het Friese Lemmer
Evelien
Door

Evelien

op 18 Apr 2018

Mooi geschreven ❤

Ed
Door

Ed

op 18 Apr 2018

Goed bezig, trots op je! Ga zo door. Je bent een voorbeeld voor anderen.

Hinke
Door

Hinke

op 18 Apr 2018

Klopt dat onzekerheid voortkomt uit vertrouwen in jezelf . Velen missen dat. Werk aan je vertrouwen! Maar hoe? Soms helpen lijstjes niet. Vaak ken je wel je eigen zwakke en sterke punten, zet die in of vermijdt ze. Er is al veel over geschreven en er zijn talloze tips. Dank Ysabel, we hebben er weer 1 bij!

Thea
Door

Thea

op 18 Apr 2018

Prachtig duidelijk stukje Ysabel... Heel herkenbaar en om over na te denken... gr thea

Reactie plaatsen