05 februari 2017 
3 min. leestijd

Ga uit van je eigen superpower!

Ga uit van je eigen superpower!
Vroeger, toen ik nog een lastige puber chick was, had mijn moeder het best zwaar met mij (sorry mam). Maar nu ik wat ouder word moet ik toegeven dat ze soms eigenlijk wel gelijk had. Die ene keer dat ik in een bikinitop uit wilde gaan bijvoorbeeld (ik zag er inderdaad cheap uit), of toen m’n ex vreemdging en ik het liefst hem en die chick neer wilde sabelen. Mijn moeder gaf me toen het advies: 'Eef, sta erboven en ga uit van je eigen kracht.' Toen had ik geen idee wat ze daar nou mee bedoelde. Maar… Ik heb wel naar haar geluisterd. In plaats van mijn ex en z’n sidechick koud te maken, heb ik mij volledig op sporten en schrijven gestort. Toen had ik geen idee dat dat mijn kracht was, maar kijk wat ik nu aan het doen ben: bloggen voor Fitgirls! En dat is veel cooler dan wegrotten in de nor vanwege een ‘crime passionnel’.

Hoe ga je uit van je eigen kracht?

Uit gaan van je eigen kracht kan in alle situaties. Bijvoorbeeld wanneer die kak collega een promotie voor je neus wegkaapt, als een bloedmooie chick naar je boy kijkt alsof hij een Tony Chocolonely is of als je een beetje onzeker wordt van al die 8-packs in je Instagram feed. In al deze situaties kan je misschien te maken krijgen met jaloerse, haatdragende gevoelens. Negatieve shit die je niet wil (niet goed voor je karma!). Hoe kan je van deze gevoelens afkomen? Juist, uit gaan van jouw kracht en dat doe je zo. Bedenk waar jij goed in bent of wat super mooi/leuk is aan jou. Nu niet zo onzeker doen want ook jij bent mega vet (in de zin van: super cool). Lekker boeiend dat die collega promotie heeft gekregen. Jij bent goed in: projecten managen, teksten schrijven, sales of het organiseren van events. Leg de focus op jouw kracht en blijf daaraan werken. Als het goed is krijg je veel energie van doen waar je goed in bent. Dat zorgt ervoor dat je weer in een lekkere flow komt en voor je het weet scoor jij die volgende promotie. Dus: hoe naar je je ook voelt, wees blij voor die collega en leg de focus op jezelf. Van te veel sippen en negatieve gedachten word je toch alleen maar lelijk. In het geval van de bloedmooie mannenkaper of de 8-packs op Instagram: ja, dat is een beetje intimiderend. Maar ook hier kan je uit gaan van jouw kracht. Je vriend is met jou samen omdat hij je geweldig, mooi, lekker, sexy, grappig en intelligent vindt. Als hij een (andere) mooie chick ziet, doet dat echt niets af aan jou, onthoud dat! Bovendien ren jij misschien wel marathons, heb je de gave om 8 uur lang te Netflixen of ben je een wereldreiziger pur sang, dát maakt jou uniek. Enne… word je onzeker van de 8-packs op Instagram? Jij hebt misschien wel ellenlange benen, sprankelende ogen of een volle bos haar. Staar je niet blind op perfecties van anderen maar koester wat jou bijzonder maakt.

Wat als je niet weet waar je kracht ligt?

Soms, als je in een diep dalletje zit, is het even wat lastiger om in te zien wat jou super tof maakt. Doe dan het volgende: organiseer een avondje met vriendinnen en haal leuke gekleurde vellen papier, glitterpennen, stickers et cetera in huis. Schrijf je naam op jouw gekleurde vel papier en laat deze rond gaan. Je vriendinnen moeten een aantal kwaliteiten van je opschrijven, en jij natuurlijk van je vriendinnen. Versier het hele geval met glitters en stickers voor een extra ‘power’ effect. Als iedereen iets heeft opgeschreven, mag het besproken worden. Tranen gegarandeerd! O ja, je kan dit doen met thee en wat chocola maar als je iets losser wil worden, haal dan wijn in huis. Let op: wijn zorgt vaak wel voor heftigere emo-buien, maar dat brengt jou en je vriendinnen ook dichter bij elkaar. Leuk, die gekleurde vellen papier met jouw super powers erop geschreven, maar wat moet je ermee? Nou, ophangen op je spiegel en er elke ochtend (of wanneer je ook maar wil) naar kijken. Ja, jij bent die fierce chick die daar beschreven wordt! Hoe vaker je het leest, hoe meer je het gaat geloven en dat is goed.

Wat te doen bij een vervolg dip?

Je voelt je goed, on top of the world, en je hebt je glitter emo-papier al lang en breed in de prullenbak geflikkerd. Ho, stop, wacht! Gooi nooit maar dan ook nooit je super power papier weg. Geloof mij, je gaat ‘m nog eens nodig hebben. Dus ook als je je weer even Beyonce voelt, berg je kwaliteiten papier op zodat je ‘m bij een terugval weer ergens vandaan kunt toveren. Dit zorgt voor een instant zelfvertrouwen boost. Dus… wat is jouw (super) kracht?
Reactie plaatsen