28 april 2018 
2 min. leestijd

Ga jij binnenkort verhuizen? Zo kom je er fit doorheen!

Ga jij binnenkort verhuizen? Zo kom je er fit doorheen!
Ben jij of ken jij iemand die binnenkort gaat verhuizen? Dan is dit artikel speciaal voor jou! Dani en ik zijn een paar weken geleden allebei verhuisd. Misschien niet heel handig als je samen een bedrijf runt om dat in dezelfde periode te doen, maar het kwam nu eenmaal zo uit. Je moet er dan maar het beste van maken en dat hebben we gedaan. Wij delen onze do’s en dont's met jou, zodat jij net zo fit bent na je verhuizing als ervoor!

Verhuis expert

Ik ben zelf al ongeveer 14 keer verhuisd, nu lijkt het alsof het een hobby van me is, maar dat is het niet. Ik heb inmiddels wel al genoeg ervaring om te weten hoe ik het het beste aan kan pakken.In mijn geval ben ik na misschien wel fitter na mijn verhuizing als ervoor, maar dat kan ook te maken hebben met de vier trappen die ik ongeveer vijfhonderd keer op- en afgelopen ben ;-). Een verhuizing is hoe dan ook een aanslag op je lichaam. Het is ook best wel een ingrijpende gebeurtenis. Zowel fysiek als mentaal. Zeker wanneer de verhuizing vanuit een wat minder leuke gebeurtenis is ontstaan.

Food

DON’T: Tijdens een verhuizing, of eigenlijk tijdens elke drukke periode, maak je sneller de keuze voor gemakkelijk eten. Zeker als er mensen zijn die je helpen en die je ook wilt voorzien van eten. Pizza, Chinees of naar de snackbar is dan heel makkelijk. Toch probeer ik om hierin al het verschil te maken. DO: Het begint bij een goed ontbijt en voor de rest van de dag heb ik groente, fruit en soep met broodjes. Dit is minstens net zo makkelijk en veel voedzamer. Zo heeft iedereen genoeg energie om je eventueel de volgende dag weer bij te staan met klussen, tillen, opruimen, schoonmaken en het in elkaar zetten van nieuwe meubels. Zorg dus goed voor jezelf en je klusteam.

Planning

DO: Bedenk van tevoren heel goed wat je wilt en hoe je het wilt. Wat moet ingepakt worden, wat moet weggegooid worden, wat moet er nog gekocht worden? Wie is er fysiek sterk en kan goed tillen? Wie kan er schilderen? Ga zo maar door.. Hoe meer je van tevoren al bedenkt en plant, hoe minder stressvol je verhuizing zal vergaan. DON’T: Natuurlijk gaat er altijd iets niet volgens planning. Don’t panic, dat komt dan nog wel. Zorg er voor dat er een relaxte sfeer is, zowel voor jezelf als voor de mensen die jou helpen.

Rust

DON’T: Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een verhuizing, maar je rust pakken is enorm belangrijk. Tijdens het verhuizen zelf is dit best wel lastig, het zijn lange dagen waarbij je vaak letterlijk geen minuut de tijd hebt of neemt om rustig te zitten. Je wilt alles zo snel mogelijk af hebben en loopt jezelf volledig voorbij. DO: Focus je daarom op je nachtrust. Zorg ervoor dat je op zijn minst genoeg slaap hebt, zodat je uitgerust aan je verhuizing begint. Essentieel hierin is natuurlijk een goed matras. Dani en ik hadden het geluk dat we uitgerekend tijdens onze verhuizing een matras kregen van Eve Sleep om uit te proberen. Dit is letterlijk een wereld van verschil. Het traagschuim matras vormt zich naar je lichaam en zorgt voor precies de juiste ondersteuning. We zijn enorm fan, want dit heeft ons echt door onze verhuizing heen geholpen. Geen gebroken nachten en zere rug meer. Deze verhuizing heeft, ondanks dat ik goed opgelet heb, toch wel impact gehad. Gelukkig slaap ik nu een stuk beter dan voorheen dus ik verwacht dat wij zo weer de oude zijn. Heb jij nog tips voor een verhuizing? Laat ze dan achter in de comments, want hoewel ik echt geen plannen heb om binnenkort te verhuizen, weet je het maar nooit ;-) Deze blog is in samenwerking met Eve Sleep geschreven. Onze samenwerkingen zijn nooit in strijd met onze visie. Mocht je geïnteresseerd zijn om ook een matras 100 dagen gratis uit te proberen dan kan dat hier. Bij ons is het absoluut een blijvertje!
Marie de Jonge
Door

Marie de Jonge

op 04 Nov 2021

Een planning maken zorgt in ieder geval voor inzicht heb ik gemerkt. Wanneer je je goed voorbereid en er gaat wat mis tijdens je verhuizing, kan je ook snel anticiperen. Rust pakken naar aanloop van de verhuizing is inderdaad ook een handige tip. https://sijbesmaverhuizingen.nl/stiens

Reactie plaatsen