10 oktober 2016 
4 min. leestijd

Ga je door een moeilijke tijd? Onthoud dan deze 7 dingen

Ga je door een moeilijke tijd? Onthoud dan deze 7 dingen
Het is avond. Iedereen heeft een productieve dag achter de rug. En jij? Je hebt even nergens zin in. Je voelt je eerder een mislukkeling dan een winnaar en ziet het gewoon niet meer zitten. Iedereen om je heen lijkt happy te zijn, maar jij voelt het gewoon niet. Je hebt het moeilijk en ja, dat is allesbehalve relaxed. But help is on the way... de onderstaande 7 punten kunnen nét die positieve boost zijn die je nodig hebt!

1. Grootse dingen kosten tijd

Als wij vrouwen ergens onze zinnen op zetten, dan willen we het nu. En goed. Of nog beter; perfect! Het gevoel dat we stilstaan voelt als 'niet goed genoeg' zijn. Je verwijt jezelf allerlei redenen waarom jij je doel (nog) niet hebt bereikt. Maar onthoud dat waar je ook staat, je precies bent waar je moet zijn. Je mindset heeft gewoon meer tijd nodig om te groeien tot een bepaald level. Een topsporter is ook niet ineens op topniveau. Het kost tijd en heel veel effort! Geef jezelf dus meer credits. You will get there!

2. Jij bent de baas over je mindset, niet je gedachten

Een positieve mindset creëer je door goed voor jezelf te zorgen. Het is eigenlijk best simpel. Eet goed, slaap goed, beweeg en plan dagelijks een chill momentje in, waar niets moet en alles mag. Yoga en meditatie hoeven niet zweverig te zijn en verrichten met een paar minuten per dag al wonderen. Die wolk in je hoofd verdwijnt als sneeuw voor de zon. Je creëert overzicht en ziet daardoor weer nieuwe kansen en mogelijkheden. Hoe fijn!

3. Focus je op je sterke eigenschappen

Draai het eens om. In plaats van je te focussen op je zwakke eigenschappen en de situatie te blamen voor deze moeilijke periode, focus je eens op je goede en sterke eigenschappen. Waar ben je bizar goed in en kost je weinig moeite? Wat doe je heel graag, waardoor je de tijd helemaal vergeet en in een 'flow' komt? En dan ineens word je je bewust van je eigen awesomeness! Go rule the world woman!

4. Je zorgen maken over de negativiteit van anderen is zonde van je tijd

Right. Dit punt is een uitdaging, dat snappen we. Maar het is niet onhaalbaar! Hoe graag je ook met iedereen door één deur wilt: It ain't gonna happen en dat is oké! Mensen blijven pleasen tegen je eigen normen en waarden in, doet afbreuk aan wie jij echt bent! Krijg juist energie van gelijkgestemden, in plaats van energie te geven aan al die negativiteit. Je voelt je niet voor niets zo rot, dat heeft een reden. En dat betekent niet dat jij niet bij die mensen past, zij passen simpelweg niet bij jou! Byeeee Felicia!

5. Lief zijn voor jezelf is het beste medicijn

Wat brengt jou liefde en fun? Knuffelen met snoezige kleine katjes of koppige geitjes, sowieso! Maar ook een dagje shoppen of gewoon lekker ontspannen is ook heeeeel fijn. Pak het moment en ga naar de kinderboerderij om met dieren te knuffelen. Koop een mooie, nieuwe Zara garderobe of gun jezelf een full-body massage van die ene sportmasseur die je al een tijdje in je vizier hebt. Just do it! Serieus, misschien heb je nu nog nergens zin in en voel je het nog niet, maar je zult echt merken dat alle kleine beetjes liefde, uiteindelijk het verschil maken.

6. Gun jezelf een beetje fun!

Als je je rot voelt, is alleen zijn niet zo'n goed idee. Je gaat piekeren en stelt je, als een filmregisseur van een slechte drama, 100 scenario's voor waarin jij keer op keer faalt. Niet doen, dus. Ook al ben je niet in de mood, ontspanning en afleiding maken je hoofd leeg. Dus spreek met je vriendinnen af. Drink een wijntje. Ga uiteten. Drink nog meer wijn of plan extra me-time in. Je krijgt vanzelf weer inspiratie en motivatie voor nieuwe dingen! That's how it works!

7. Het komt altijd weer goed

We sluiten af met een positieve gedachte die eigenlijk altijd klopt! Wat je ook meemaakt, hoe klote je je ook voelt, je gaat je altijd weer beter voelen en bezighouden met mooie dingen. Want weet je nog? Die ene vreselijke situatie in het verleden waarvan je dacht dat je die nooit zou overleven en... Hoera! Je bent er nog! Die ellende heb je ook allemaal overwonnen en heeft je alleen maar sterker gemaakt. Kijk maar naar Justin. Met hem en zijn muziek is het ook weer goed gekomen. So keep up the faith! everything-ok-fitgirls.nl
Bianca
Door

Bianca

op 18 Mar 2018

Mooi geschreven

Reactie plaatsen