06 oktober 2017 
2 min. leestijd

Full-body workout in een halfuur met TRX

Full-body workout in een halfuur met TRX
Deze keer ging ik voor een full body workout: TRX. TRX is een sport waarbij de zwarte touwen je beste vrienden zijn. Deze gebruik je constant, en met deze touwen doe je verschillende oefeningen. Het is een strijd tussen je lichaamsgewicht en de zwaartekracht. Hierdoor moet je meerdere spieren tegelijk gebruiken. Ik hoor je denken, en ja: ik zit dit nu te typen met spierpijn in mijn armen.

Hangen in de touwen

Ik moet eerlijk toegeven, de TRX les had ik onderschat. Ik had niet verwacht dat het zo zwaar zou zijn, maar daar kwam ik na de warming-up al op terug. De oefeningen tijdens een TRX les worden erg rustig uitgevoerd. Hierdoor komt er veel druk op je spieren, en dat maakt het juist zwaar. Het lijkt dus van een afstandje helemaal niet zo tough, maar geloof mij, dat is het echt wel. Voor de nieuwelingen, zoals ik, was er een uitleg voor de les begon. Dit was erg fijn omdat alles tijdens de training snel achter elkaar doorging. Ik merkte dat het een close groepje was dat dit al een lange tijd met elkaar deed. De zaal was verdeeld in twee helften; een deel met de nieuwelingen en een deel met de wat gevorderdere mensen. De les duurt 35 minuten, dus je knalt er snel doorheen. De oefeningen duren per keer één minuut, en herhaal je drie keer. Na elke minuut heb je een halve minuut rust. De oefeningen wisselen af tussen bovenlichaam, core en benen.

Fit Aan ‘t IJ

Fit Aan 't IJ is gelegen in Amsterdam aan het Kompaseiland. Het is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Er stopt recht voor de deur een tram en bus. Wanneer je binnenloopt bij de sportschool kom je meteen bij de bar waar je wat kan drinken. De sportschool is anders dan de meeste sportscholen tegenwoordig, welke vaak erg modern zijn ingericht. Fit Aan 't IJ is daarentegen uniek, het is in een retro en old school stijl ingericht. Het is ook heel fijn dat er gratis lockers zijn met een code. Heb je ook geen kans om je sleuteltje kwijt te raken. 😉 Het personeel is erg vriendelijk, en helpen je goed als je nieuw bent.

Verliefd op TRX?

Ik had nog nooit eerder TRX gedaan en het heeft me verrast. Het was zwaarder dan ik dacht en ik heb echt een goede full body workout gehad. De dag daarna had ik spierpijn, dus het heeft zeker goed zijn werk gedaan. Of het voor herhaling vatbaar is? Dat denk ik zelf niet. De docent zette een TRX app aan op zijn telefoon om de les te geven. We deden dus gewoon precies wat de app ons vertelde. Dit vond ik persoonlijk erg jammer. Wij vinden OneFit echt een uitvinding omdat je nergens voor lange tijd aan vast zit, overal kunt sporten en heel veel keus hebt. Wil jij ook sporten met OneFit? Gebruik dan de discount code FITGIRLS en krijg €25,- korting op je inschrijving en een toffe OneFit tas! Emma zit in het laatste jaar van haar opleiding Communicatie. Ze is een sportieve meid die nooit stil kan zitten. Vier jaar geleden vond ze haar passie in fitness, en het heeft haar niet meer losgelaten. Emma heeft een gigantische liefde voor wijn en sushi en dan het liefst met heel veel lieve mensen om haar heen! BewarenBewaren BewarenBewaren
Reactie plaatsen