Met salades kan je eindeloos variëren! Je hebt natuurlijk salades die altijd heel hartig zijn, maar wist je dat fruit in je salade ook heel erg lekker is? Dit recept van Voedzaam & Snel is dan ook echt het proberen waard. Een lekkere en frisse salade met mango en brie die heerlijk is als lunch. Deze salade is heerlijk fris maar tegelijkertijd ook erg zoet. De ijsbergsla kan je vervangen door een slasoort die jij erg lekker vindt. Door de kersjes, mango en rode puntpaprika maak je de salade een stuk zoeter. Heerlijk als lunch op een warme zomerdag of gewoon lekker als lichte avondmaal.
What you need (2 porties)
- IJsbergsla (of spinazie) - ½ krop
- Waterkers - een paar takjes per persoon
- Rode puntpaprika - 1 stuk
- Mango - 1 rijpe
- Roombrie - 150 gram
- Amandelen - 50 gram
- Olijfolie extra vergine - 2 eetlepels
- Balsamicoazijn - 1 eetlepel
- Grove peper - naar smaak
- Zeezout - naar smaak
Make & Shake
- Snijd de ijsbergsla in stukjes en verveel dit, samen met de waterkers, over twee borden.
- Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens de paprika in lange reepjes.
- Schil de mango en snijd al het vruchtvlees van de pit. Snijd alles in blokjes.
- Snijd de brie in kleine plakjes.
- Verdeel de paprika, mango en brie over de sla en strooi hier de amandelen overheen.
- Pak een schaaltje en meng hierin de olijfolie, balsamicoazijn, peper en het zout. Druppel dit vervolgens over de salade heen.
- Ready to eat, enjoy!