08 september 2016 
1 min. leestijd

Frisse avocado salade met appel en geitenkaas

Frisse avocado salade met appel en geitenkaas
Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral niet ingewikkeld en snel klaar zijn. Geen poespas, gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Vandaag: een heerlijke frisse salade voor de lunch. Aangezien avocado's bijna niet meer weg te denken zijn uit onze voorraadkast heb ik hier een recept voor jullie waar jullie vast en zeker blij van worden! Hoewel een salade eigenlijk altijd een goede optie is voor de lunch, vind ik het helemaal lekker om er eentje te maken als het warm is buiten. Op zulke dagen heb ik echt geen zin om lang in de keuken bezig te zijn en voor een te warm fornuis te staan. Deze heerlijke salade is dan dus de perfecte keus! Ga je ook met dit recept aan de slag? Deel het met ons! Post je foto en gebruik de hashtag #FGRecept zodat wij kunnen meegenieten van jullie creaties.

What you need

  • Avocado – 2 stuks
  • Appel – 1 grote
  • Geitenkaas – 60 gram
  • Koriander – 4 takjes
Voor de dressing:
  • Olijfolie – 2 eetlepels
  • Limoen – 1 stuk
  • Knoflookpoeder – ½ theelepel
  • Peper – 1 theelepel (vers gemalen)

Make & Shake

  1. Snijd de avocado in tweeën en verwijder de pit.
  2. Lepel het vruchtvlees uit de avocado, snijd deze in plakjes en leg deze op het bord.
  3. Verwijder het klokhuis en de pitjes en snijd de appel in stukjes of plakken.
  4. Leg de stukjes/plakjes appel bij de avocado op het bord.
  5. Verkruimel de geitenkaas tot je redelijke stukjes hebt.
  6. Snijd de takjes koriander fijn en strooi deze samen met de geitenkaas over de salade.
  7. Mix de ingrediënten voor de dressing en druppel deze als laatste over je salade.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen