Frietjes vanavond? Probeer deze groentefrieten!
Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral niet ingewikkeld en snel klaar zijn. Geen poespas gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Zin in patat? Wij hebben een gezonde versie voor je! Frietjes, friet, patat – velen van ons zouden ze het liefst elke dag wel willen eten. Of ze nu van McDonald’s komen, van een restaurant of je lokale snackbar, het gaat er altijd wel in! Gezond is het natuurlijk niet, dus een andere optie is altijd welkom. Daarom hebben wij hier voor jullie een betere variant: groentefrietjes!
What you need (4 porties)
- Winterpeen – 1 (ong. 350 gram)
- Pastinaak – 2 (ong. 300 gram)
- Ei – 2
- Water – ongeveer 2 liter voor blancheren
- Amandelen – 30 gram
- Kokosmeel – 35 gram
- Knoflook – 1 teen
- Grof zout – 1/3 theelepel
- Peper – 1/3 theelepel
- Paprikapoeder – 1/3 theelepel
Make & shake
- Verwarm de oven eerst voor op 200 graden.
- Vul een waterkoker met 2 liter water.
- Schil de pastinaak en de winterpeen en snijd hier frietjes van.
- Giet het kokende water in een pan en blancheer de groenten voor 3 minuten.
- Laat de groenten, na het afgieten, afkoelen op een theedoek.
- Vermaal de amandelen met knoflook, peper, zout, paprikapoeder en kokosmeel in een keukenmachine.
- Doe het mengsel in een schaal.
- Gebruik een aparte schaal om de eieren in te klutsen en schep hier de frietjes doorheen zodat het mengsel blijft plakken.
- Schep nu de frietjes door het amandelmengsel.
- Verspreid de groentefrieten op een bakplaat met bakpapier.
- Laat het geheel zo’n 30 tot 35 minuten in de oven bakken tot deze een crunchy korstje heeft.