17 maart 2017 
2 min. leestijd

Food alert: hoe cheesy ben jij?

Food alert: hoe cheesy ben jij?
Dit is een oproep voor alle kaasliefhebbers! We zien kaas eigenlijk overal en de combinaties zijn eindeloos. Kaas is bijvoorbeeld een top combinatie met wijn en druiven. Zelfs chocolade past volgens de foodexperts perfect bij kaas als borrelhap. Het klinkt een beetje gek in de oren, maar als je van kaas én chocolade houdt, dan is deze trend voor jou echt heaven. Kaas en chocolade gaan we in de komende twee jaar steeds meer zien. Het komt echt terug als een trend en je gaat het steeds vaker terugzien bij verschillende restaurants. Volgens de experts zijn kaas en chocolade een gouden combi, omdat het door de structuur en smaak goed bij elkaar past. Pure chocolade bevat veel verschillende smaaktonen zoals fruitig, notig en soms een aardetoon. Truffelbrie met pure chocolade (80% cacao) en merengue is bijvoorbeeld een mooie combinatie. Experts verwachten dat kaas en chocolade vaker op het kaasplateau geserveerd gaan worden of dat het als amuse wordt gezien.

Thee en kaas

Hmm, thee en kaas? Wat is dat voor een crazy smaak. Toch is dit volgens de experts een fantastische combinatie. Er ontstaat een sensatie aan smaken wanneer de warme thee met de kaas samenkomt. Combineer zwarte thee met harde kazen of met een heerlijke Goudse kaas. Wist je dat thee ook heel erg nice is met een kaasfondue? Kaasfondue klinkt voor mij als kaaskop direct als muziek in de oren. De fondue is lekker met verschillende soorten groenten. De thee die je het beste kan combineren met de kaasfondue is zwarte thee.

Verantwoorde kaas

Tegenwoordig vinden mensen het heel belangrijk om te weten waar bepaalde producten vandaan komen. We worden steeds bewuster in wat we kopen, maar vooral ook in wat we eten. Ook vinden kaasliefhebbers het welzijn van de dieren steeds belangrijker en kiezen zij vaker voor biologische producten. De experts zeggen dat kaas nu veel meer gezien wordt dan vroeger en dat mensen écht geïnteresseerd zijn in de verschillende soorten kazen. Mensen komen graag op boerderijen, zodat zij zien hoe de boer de kazen maakt. Daarnaast het is natuurlijk leuk om eventjes bij de lieve kalfjes te kijken! Dit is dus positief voor de ruim 200 kaasboeren in Nederland! Kaasliefhebbers kunnen verschillende kazen kopen en proeven. Steeds meer buitenlandse kazen worden ook populair. Nederlanders reizen vaak en durven toch wat meer te proeven wanneer zij niet thuis in eigen land zijn. Dit is mede te danken aan veel foodbloggers.

I'm in!

Als het aan mij ligt wil ik dit allemaal wel proberen. Wat dat betreft ben ik een echte kaaskop en sta ik eigenlijk altijd wel open voor gekke combinaties. Oké, bij een sprinkhaan haak ik misschien af of ik moet daar wat langer over nadenken. Maar kaas? Nee, dat is iets wat ik heel erg lekker vind en waar ik echt heel erg van geniet. Laatst at ik nog een kaasplank waarbij een saus zat met vijgen en stukjes walnoot. Kaas en zoetigheid is echt een aanrader, mij kan je hier echt voor wakker maken!
Reactie plaatsen