24 mei 2016 
4 min. leestijd

Fitgirls.nl @ Womens Health Fit for Summer PLOG

Fitgirls.nl @ Womens Health Fit for Summer PLOG
Afgelopen zaterdag organiseerde Womens Health het Fit for Summer event, en hier was Fitgirls.nl natuurlijk bij. In de Universum Sporthal in Amsterdam mochten we drie workshops volgen. Welke sportclinics dit waren, was voor iedereen een verrassing...Was jij er ook en wil je zien welke workshops je gemist hebt, of kon je niet en wil je weten wat er zoal te doen was op het event? Lees dan vooral verder. Bij binnenkomt kregen we een goodybag met onder andere producten van Body & Fit, de Womens Health 'Fit for Summer guide' en ons programma. We mochten een lesje Judo volgen, een uur gaan Apenkooien en sloten het event af met een heftige workshop Jumping Fitness. IMG_1757[1]

Warming-up

Voorafgaand aan de workshops gingen we met alle deelnemers naar de grote sporthal, waar we na het welkomstwoord van Annette, een korte warming-up deden. SAMSUNG CAMERA PICTURES

Judo

Lekker opgewarmd startten we met de eerste workshop: judo. Judo is een kunstige, krachtige sport waar behendigheid en kracht worden gecombineerd. Ik ben wel geïnteresseerd in zelfverdedigingssporten en hoop me nog eens verder te verdiepen in het kickboksen. Dus ik was benieuwd! SAMSUNG CAMERA PICTURES Voordat we van start gingen, hesen we ons in een bijpassend judopak... SAMSUNG CAMERA PICTURES De les begon met een traditionele groet. SAMSUNG CAMERA PICTURES We leerden hoe we pijnloos konden vallen, hoe je je partner om kunt gooien en hoe je weer los kunt komen uit een houdgreep. IMG_1762[1] Het was interessant om te zien hoe de judotechnieken in de praktijk werken, al werkte het oefenen soms behoorlijk op onze lachspieren.

Apenkooien

Na een, in verhouding, redelijk ontspannen judo-les begon het intensieve gedeelte van de dag. We gingen weer helemaal terug naar de basisschool in deze 18+ apenkooi. Women's Health omschrijft het als een speelse HIIT-sessie waarbij het kind in ons weer helemaal naar boven gehaald zou worden. SAMSUNG CAMERA PICTURES Dat gebeurde ook, want het hele gebeuren was HI-LA-RISCH. SAMSUNG CAMERA PICTURES Ondanks het hoge fungehalte werd onze conditie ook behoorlijk getest. Na het apenkooien was het tijd voor lunch van Foodora. Die kwam eigenlijk net wat te laat... Gelukkig was het lekker weer en vermaakten we ons prima in het zonnetje. Terwijl Cilla, die de gehele dag onze groepsleider was, onze salades ging halen.

Jumping Fitness

Als laatste deden we mee aan een super intense les Jumping Fitness. Ik had al vaker promovideo's van deze relatief nieuwe workoutsvorm gezien en was blij het nu zelf eens te kunnen testen. SAMSUNG CAMERA PICTURES Alle deelnemers namen plaats op hun eigen trampoline. Toen we begonnen met springen, snapte ik waarom dat die mensen op die filmpjes zo bezweet zijn en zo hevig ademen. Dit is cardiotraining met een hoofdletter C! SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES Het was een echte high intensity interval training waarbij intensievere springmomenten... IMG_1771[1] SAMSUNG CAMERA PICTURES ..werden afgewisseld met squats en oefeningen waar onze balans werd getest. IMG_1769[1] Ook Cilla deed gezellig mee en was, net als ik, razend enthousiast over Jumping Fitness.

Hierna keerden we moe, maar voldaan huiswaarts. Bedankt Womens Health, volgend jaar zijn we er sowieso weer bij!

Reactie plaatsen