Redactie
01/18/2017
2 min
0

Fitgirls maakt kennis met Kundalini Yoga

01/18/2017
2 min
0
In een maatschappij waarin moeders denken dat ze de opvoeding helemaal alleen moeten doen, meisjes zichzelf niet leuk genoeg vinden. Waar jonge vrouwen tien ballen de lucht in proberen te houden om zich succesvol te voelen, is het belangrijk om eens stil te staan bij het bewustzijn. Bij Fitgirls.nl vinden wij het belangrijk dat je bewust met de keuzes in je leven omgaat. Weet wie je bent en waar je voor staat. Wij kozen daarom voor een teamuitje waarbij we met de redactie bewust in het moment, met elkaar optrekken om iets dichter bij elkaar te komen staan en elkaar beter te leren kennen. Het is toch anders om in een informele sfeer een kopje thee te drinken dan op kantoor, waar je toch al snel over werk praat.

Start up

De ochtend begon met een voor ons onbekende vorm van yoga. Via een vriendin kwam ik bij Kundalini Yoga terecht en was ik onwijs nieuwsgierig naar de inhoud. Omdat we als redactie al vaker met onze kont op z’n downward facing dogs in de lucht hebben gehangen en ik dacht dat ons team wel toe was aan iets vernieuwends, stonden we om 10:15 klaar met onze mat en deken op Blijburg. Een beetje awkward, zoals wij over het algemeen zijn en misschien niet zo overkomen maar ons zeker wel zo voelen, stonden we, voor ons gevoel, redelijk down to earth in de ruimte. Aan de blikken van de overige deelnemers te zien, dachten ze vast dat we verdwaald waren en dat we eigenlijk voor de markt kwamen aan de andere kant van het terrein. Het feit dat we yogamatjes bij ons hadden verraadde vast onze missie.

Wat is Kundalini Yoga?

Eenmaal aangekomen konden we alvast onze matjes en dekentjes klaar leggen en plaats nemen op de grond. Er stond een rustgevend muziekje op zodat we konden wennen aan de ruimte en de mensen om ons heen. Kundalini Yoga is de ‘Yoga van het bewustzijn’. In de les van anderhalf uur maakten we gebruik van ons lichaam, adem en stem om te kunnen ontspannen en om onszelf sterker te maken. De uitgebalanceerde technieken stellen je in staat om zeer snel verandering te brengen op fysiek en mentaal niveau. Kundalini Yoga opent, ruimt op en verruimt je bewustzijn zodat je beter de uitdagingen van het dagelijks leven aan kunt gaan. Hoewel we soms moeite hadden met de voor ons zweverig ogende oefeningen hebben we natuurlijk wel alles meegedaan.

Kundalini Yoga Amsterdam

Marieke de Lange is meer dan tien jaar bekend met yoga. Voorheen beoefende ze met name Hatha Yoga totdat ze in 2011 in aanraking kwam met Kundalini Yoga. De eerste les die ze volgde voelde als thuiskomen en ze besloot meteen de docentenopleiding te doen. Deze vorm van yoga heeft haar diepgaand veranderd en veel inzichten gegeven. Zo voelt ze zich zowel fysiek als mentaal sterker en veerkrachtiger. “Door het geven van van lessen wil ik graag anderen de kans geven om beter in contact te komen met hun eigen gevoel, de drukte van het dagelijks leven los te kunnen laten, te werken aan een gezond en sterk lichaam met een flexibele geest en de vreugde te ervaren die hoort bij een Kundalini Yoga les." - Marieke Wat ons betreft is Marieke hier glansrijk voor geslaagd. We stapten uit onze comfortzone en kregen daar zoveel voor terug. Wij hebben een heerlijke dag gehad, we hebben echt naar elkaar geluisterd, we hebben de leukste gesprekken gevoerd en dat allemaal met een gevoel van innerlijke rust. Wil jij ook kennis maken met Kundalini Yoga? Ga voor een online yoga cursus naar http://www.kundaliniyogaschool.org. In real life de cursus ervaren? Ga dan naar http://www.kundaliniyogamsterdam.com. 1
Reacties
Categorieën