11 november 2016 
2 min. leestijd

Fitgirls Journal #1: wat gebeurde er allemaal deze week?

Fitgirls Journal #1: wat gebeurde er allemaal deze week?
Er gebeurt nogal wat in een week tijd! Om jullie (én onszelf) een beetje up-to-date te houden, vind je hier wekelijks de highlights van leuke, merkwaardige, grappige en sportieve gebeurtenissen in het nieuws!

Weer geen vrouw…

Het kan je niet ontgaan zijn… Gisteren werd duidelijk dat Trump tegen de peilingen in tóch gewonnen heeft van Clinton en dus president wordt van de Verenigde Staten. Vanaf 20 januari zal hij officieel het stokje van Obama overnemen. Wat wij van Trump vinden en wat onze politieke voorkeur is, doet er weinig toe. Wat we wel jammer vinden is het dat het wéér geen vrouw geworden is. Clinton zette zich in voor meisjes en vrouwen wereldwijd en strijd al jaren hard tegen het zogenaamde glazen plafond. Hillary zei gisteren in haar speech dat we Donald Trump een eerlijke kans moeten geven, zodat er een vreedzame wisseling van de wacht plaatsvindt in het Witte Huis. De nederlaag was ongetwijfeld pijnlijk voor haar, zeker omdat Clinton van de Amerikaanse kiezers wel de meeste stemmen had binnengehaald. Trump sleepte echter de meeste kiesmannen binnen, wat hem dus een overwinning opleverde. Wij zijn heel benieuwd hoe Trump het aan gaat pakken, maar stiekem hopen we dat Michelle Obama zich over 4 jaar kandidaat stelt. Who run the world? #girls https://youtu.be/a-Zt_oGTm4I

Orthorexia - #healthy of #doorslaan?

We schreven er vorige week ook al een artikel over: volgens het AD slaan tieners steeds meer door in hun 'gezonde' levensstijl.

Jongeren worden via hun timeline dagelijks geconfronteerd met een realiteit die secuur is weg gefotoshopt: strakke selfies, idem buikspieren en 24/7 überhealthy voeding slaat de klok op Instagram. In de zoektocht naar een rolmodel wordt door deze perfectie overload het zelfbeeld van de pubers zodanig aangetast, dat ze nauwelijks meer realistisch kunnen nadenken: ze streven alleen nog maar naar the picture perfect.

Wij zijn ook heel benieuwd wat jij hiervan vindt! Denk je dat het goed is als kinderen al op jonge leeftijd bezig zijn met wat gezonde of ongezonde voeding is? Of moet een kind wat jou betreft zo lang mogelijk kind zijn en zich niet op 10-jarige leeftijd al druk maken om carbs, calorieën en buikspieren? Laat het ons weten!

Onze Teni op NOS

En wat waren wij deze week (extra) trots op onze vriendin Teni van Fitbeauty.nl, die in het NOS journaal te zien was. Ze vertelt onder andere dat ze blij is dat er steeds meer aandacht voor orthorexia komt. 'Laten we met z'n allen vooral de focus leggen op geluk en dit een factor laten zijn die we mee laten spelen in het maken van onder andere voedingskeuzes.', aldus diëtiste Teni. teni-nos-nieuws-radio-televisie-orthorexia

Hoeveel suiker eet jij eigenlijk?

Whaaaahh, het is weer bijna Sinterklaas. De Tony's Sint chocoladeletters liggen alweer in de supermarkten en de pepernoten gaan er bij ons op kantoor ook best snel doorheen. Maar wist jij dat in een handje normale pepernoten al bijna vijf suikerklontjes zitten? Metro meldde deze week dat op de Leidsestraat in Amsterdam de allereerste 'suikerafkickkliniek' ter wereld geopend is. Op initiatief van het Diabetesfonds worden mensen hier door middel van een virtueel 'skelet' van zichzelf meegenomen in de wereld van verborgen suikers in dagelijkse boodschappen: wat weet jij van suiker en wat voor effect heeft het nou eigenlijk op je lichaam? Feit is dat we met z'n allen gemiddeld zo'n 7400 suikerklontjes per jaar verorberen, en dat is bepaald geen goed nieuws. Niet alleen omdat het wetenschappelijk bewezen is dat suiker écht verslavend werkt, maar vooral ook omdat teveel suiker kan leiden tot diabetes type 2. Per week komen er 1100 nieuwe diabetes patiënten bij, dus ja, het is absoluut een slimme zet om je te verdiepen in je suikers, honey!

Benieuwd hoe het met jouw suikerkennis zit? Leidsestraat 47 is waar je moet zijn!

Reactie plaatsen