15 december 2015 
2 min. leestijd

'Fit Dutchie in the Big City'

'Fit Dutchie in the Big City'
Met lichtelijke trillende knieën loop ik richting Gotham Gym. Het is een zeer bekende gym in New York waar bekende modellen als Cara Delevingne, Gigi Hadid en Sara Sampaio trainen. Ondanks mijn bijna vier jaar kickbokservaring in Leiden ben ik toch een beetje zenuwachtig. Want tja, wat als ik opeens naast Cara sta?

Impressed

Als ik voor Gotham Gym sta, ben ik gelijk onder de indruk van de imposante boksring in het midden van de gym. Een beetje beduusd, denk ik dat ik de ingang al heb gevonden en wil ik de deur openen. 'Shit de deur gaat niet open', het bleek de nooduitgang te zijn! Oeps.. Een gespierde man kijkt mij nogal geïrriteerd aan en ik krijg een soort knikje naar links. Oké dit was dus niet de deur! Wat een eerste indruk heb ik weer gemaakt! Gelukkig ben ik na anderhalf jaar wonen in New York wel gewend geraakt aan de New Yorkse directheid. Ik loop een paar ramen verder en zie de echte ingang van de gym. Bij het aanmelden voor de les komt de gespierde man naar mij toe en lijkt zich te verontschuldigen voor zijn geïrriteerde knikje en legt uit dat er meer mensen zijn die zich vergissen! Gelukkig, dat scheelt..
[caption id="attachment_13870" align="aligncenter" width="630"]Gotham Gym Gotham Gym[/caption]

Time to train

Als de les begint, blijk ik samen met nog een meisje de enige te zijn die voor het eerst aan de les deelnemen. We besluiten om partners te zijn in de les. De warming up is pittig maar goed te volgen, het is een combinatie van heel veel squats, verschillende lunges, burpees, jumping jacks & boksloop. Na de warming up komen de combinaties. Vervolgens wisselen we elke ronde van partner, om uiteindelijk bij de trainer uit te komen. Ik vind het heerlijk om op de pads een paar minuten de combinaties eruit te knallen zonder in te moeten houden op kracht.
Ik krijg, als ik samen met de trainer op de pads train, een compliment over mijn techniek en hij vraagt of ik al een aantal jaar boks. Yess, dit maakt mijn dag! Maar daar komt een opmerking die ik al vaker gehoord heb; ik laat mijn dekking af en toe zakken. Ik weet dat ik dat doe als ik mijn armen moe voel worden. Het is dus tijd om dit direct aan te pakken en ik probeer er zoveel mogelijk op te letten. Tussen de combinaties door moeten we ook in hoog tempo één minuut links en rechts slaan. Als mijn partner aan de beurt is, ben ik leeg geslagen en druip ik van het zweet. We sluiten de les niet af met een cooling down. Het is tijd voor nog een pittig rondje opdrukken, planken met variaties hierop en tal van buikspieroefeningen. Na deze sessie voel ik mijn buikspieren wel zitten en ik droom van mijn toekomstige sixpack.

Happy and satisfied

Als ik de gym uitloop, kom ik de gespierde man weer tegen. Hij heeft me zien trainen en zegt: "Dat zag er goed uit, boks je al lang?" Ik vertel hem dat ik uit Nederland kom en daar vier jaar heb gebokst. Hij vind dit amazing en vertelt daarbij dat ik nog meer belang zou hebben bij een persoonlijke training bij hem. Ik ben gelijk enthousiast en hij wil me meteen bij de balie in laten roosteren. Ik vraag toch maar hoeveel een privé training kost, honderdvijftig dollar... Oeps, daar moet ik toch even over nadenken! Toch loop ik met een grote glimlach de gym uit.
Op naar een healthy lunch bij een van de vele gezonde eettentjes in New York waar ik jullie in mijn volgende blog meer over zal vertellen.

Ik ben Do en ben voor het grote avontuur naar New York verhuisd.
Als echte New York girl wil ik alle hippe healthy food tentjes ontdekken en nieuwe sporten uitproberen.
In mijn blog neem ik jullie mee op avontuur!
I keep you posted! XoXo Do
 dominique fitgirls
Reactie plaatsen