03 april 2017 
1 min. leestijd

Fijne chocolademousse dag! 2 hotspots voor chocoladeliefhebbers

Fijne chocolademousse dag! 2 hotspots voor chocoladeliefhebbers
Vandaag is het chocolademousse dag! Elke chocoladeliefhebber heeft vandaag een extra goede reden om een lekkere chocolademousse te eten. Wij hebben niet alleen een aantal interessante feitjes over chocolademousse voor je op een rijtje gezet, maar we hebben ook twee geweldige hotspots voor je gevonden. Enjoy! Chocolademousse is een nagerecht dat gemaakt wordt van eieren en chocolade. Het gerecht is in veel landen populair, maar is ontstaan in Frankrijk. Het woord chocolademousse komt van het Nederlandse woord chocolade en het Franse woord mousse (schuim).

Traditioneel recept

Chocolademousse kun je op verschillende manieren maken, maar de traditionele variant wordt met pure chocolade gemaakt. Je kunt dus ook kiezen voor melkchocolade of witte chocolade. De chocolade wordt eerst gesmolten, waarna er geklopte eieren en slagroom worden toegevoegd. Als je een gezondere variant zoekt kun je de slagroom vervangen door magere kwark. Het mengsel wordt in de koelkast gezet zodat de chocolade kan stollen en de mousse stijf wordt. Af en toe wordt er een likeur of drank toegevoegd, maar dit wijkt af van de traditionele bereiding. Ook niet heel verkeerd om te weten: de volgende twee hotspots in Amsterdam staan bekend om hun lekkere en speciale chocolademousse.

1. Hemelse Modder

De naam van het restaurant zegt het eigenlijk al. Het klinkt misschien niet al te lekker, maar dat is het zeker wel! Op de dessertkaart staat namelijk een geweldig nagerecht: Hemelse Modder. Dit toetje is gemaakt van melk- en witte chocolademousse met vanilleroom. Bij ons loopt het water in ieder geval in de mond, yum!

2. De Plantage

Ben je op zoek naar iets meer variatie? Dan zit je bij De Plantage wel goed! Deze hotspot heeft namelijk veel verschillende toetjes op de kaart staan. De Hemelse Modder hoef je hier niet te missen: ze serveren het namelijk met amandelbrunch, chocoladeschoten en mocca blanc. Natuurlijk is het eigenlijk elke dag tijd voor chocolade, maar vandaag mag iedere chocoladeliefhebber een beetje extra genieten! Wij zitten vanavond sowieso aan een overheerlijke chocolademousse (of twee) ;).
Reactie plaatsen