15 april 2016 
1 min. leestijd

Fiets door Zambia en strijd mee tegen kindhuwelijken

Fiets door Zambia en strijd mee tegen kindhuwelijken
Plan Nederland zet zich in voor het welzijn van vrouwen in derdewereldlanden. Dit keer kun jij meehelpen, niet enkel door geld te doneren, maar door mee te fietsen door het prachtige Zambia. Met Cycle for Plan Zambia ga je op bezoek bij Planprojecten, spot je wilde dieren en slaap je onder een prachtige sterrenhemel en dat allemaal voor een goed doel.

Je trouwdag de mooiste dag van je leven?

Wij zien een trouwdag als een van de mooiste dagen van ons leven, maar in veel landen is, vooral voor meisjes hun trouwdag het begin van een ware hel. Meiden in ontwikkelingslanden trouwen vaak al op een zeer jonge leeftijd, waardoor ze moeten stoppen met school. Hun lichaam gaat kapot door een zwangerschap waar ze niet klaar voor zijn. Bovendien zijn ze vaak slachtoffer van huiselijk geweld. Als deelnemer van de Cycle for Plan challenge ga jij samen met Plan de strijd aan tegen deze kindhuwelijken en tienerzwangerschappen. Tijdens je reis bezoek je de projecten waar het geld aan wordt besteed waardoor je de kans krijgt om met eigen ogen te zien hoe groot het verschil is dat jij maakt. Moeder en kind Zambia Fitgirls

Fietsen maar!

Dit grensverleggende fietsavontuur voert jou samen met een groep mannen en vrouwen over dirt roads en uitdagende tracks door het onontdekte oosten van Zambia. In zes dagen tijd leg je zo'n zevenhonderd kilometer af. De route voert je vanuit de hoofdstad Lusaka langs de Luangwa rivier naar het South Luangwa National Park: een van de rijkste Big Five-gebieden van heel Afrika. Daarnaast krijg je de kans om de lokale bevolking te ontmoeten en slaap je iedere nacht onder een adembenemende sterrenhemel. Fietsers en giraffes 600x600 Door mee te doen aan de Cycle for Plan challenge ga je niet alleen een sportieve uitdaging aan; je steunt ook Plan Nederland. Iedere deelnemer zamelt namelijk, met behulp van Plan zelf, €3500 aan sponsorgeld in. Dit geld wordt besteed aan projecten van Plan in Zambia, die zich richten op de strijd tegen kindhuwelijken. Met het geld sponsor je een kind en haar omgeving. Tijdens de reis zal je haar ook ontmoeten en kun je met eigen ogen zien wat Plan Nederland voor haar dorp doet. Lijkt dit grensverleggende fietsavontuur jou wat? Neem dan een kijkje op de site van Plan Nederland en wie weet fiets jij tussen 9 en 20 november samen met Plan Nederland door Zambia!
Reactie plaatsen